Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2009

ΣΤΑ 4ΔΙΣ.ΕΥΡΩ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ...ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...

Στα τέσσερα δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το εμπορικό έλλειμμα της ευρωζώνης τον Αύγουστο του 2009, βελτιωμένο σε σχέση με τα 11,3 δισ που ήταν ένα χρόνο πριν, όπως δείχνουν
οι πρώτες εκτιμήσεις της eurostat.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο, όπου υπήρχε πλεόνασμα 12,3 δισ. οι εξαγωγές έπεσαν κατά 5,8% και οι εισαγωγές κατά 1,3%.

Όσον αφορά τα επιμέρους κράτη-μέλη στο διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2009, το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα είχε η Γερμανία με 73,4 δισ. ευρώ και ακολουθεί η Ιρλανδία με 23,3 δισ. και η Ολλανδία με 20,9 δισ.
Αντίθετα το μεγαλύτερο έλλειμμα παρουσίασε η Αγγλία με 54,4 δισ. ευρώ και η Γαλλία με 30,4 δις ενώ η Ισπανία είχε 26,9 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας με τα μεγαλύτερα εμπορικά ελλείμματα με 17,1 δισ. ευρώ για το πρώτο επτάμηνο του 2009.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΤΕ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ...
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

ΠΡΕΖΑ TV
16-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ.
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
ΔΕΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.