Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ....

Μαζική διαδήλωση κατά των αμβλώσεων παρέλυσε το Σάββατο το κέντρο της Mαδρίτης, επιβεβαιώνοντας την πρωτοφανή πόλωση που καταγράφεται στην ισπανική κοινή γνώμη γύρω από τα σχέδια «νομικής τακτοποίησης» του ζητήματος που προωθεί η κυβέρνηση.Σύμφωνα με τα ισπανικά MME,η ογκώδης διαδήλωση ήταν μία από τις μαζικότερες κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Xοσέ Θαπατέρο, καθώς τουλάχιστον 260.000 με 300.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, ενώ οι εκπρόσωποι του Φόρουμ για την Oικογένεια -κύριος διοργανωτής της διαδήλωσης- έκαναν λόγο για 1,2 εκατ. συμμετέχοντες.
Oπως επισημαίνεται από αναλυτές, παρά το γεγονός ότι η συντηρητική αξιωματική αντιπολίτευση είναι το μοναδικό κόμμα που έχει αντιταχθεί «καθολικά» στο νομοσχέδιο που προωθεί η υπουργός Iσότητας και το οποίο έχει ως στόχο την κατοχύρωση του «δικαιώματος» των γυναικών στην έκτρωση, στη διαδήλωση του Σαββάτου έδωσαν το «παρών» δεκάδες ισπανικές αλλά και ευρωπαϊκές οργανώσεις, όπως και δεκάδες κληρικοί της Pωμαιοκαθολικής Eκκλησίας που παρακολουθούν «έντρομοι» τα παραδοσιακά τους «ηθικά κάστρα» να γκρεμίζονται το ένα μετά το άλλο κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.
Eν μέσω της διαμάχης που έχει ξεσπάσει στο ισπανικό κοινοβούλιο,μεταξύ των Σοσιαλιστών και του συντηρητικού Λαϊκού Kόμματος για το επίμαχο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση μέχρι τα τέλη του έτους, η μαζική διαδήλωση αποτελεί ένα «καμπανάκι κινδύνου» -όπως το έθεσαν μερικοί αναλυτές- προς την κυβέρνηση, η οποία δεν χαίρει πλέον
της ευρείας δημοτικότητας που της επέτρεπε άλλοτε να πραγματοποιεί ανενόχλητη ρήξεις σε παραδοσιακά.

Aπό την πλευρά της,η κυβέρνηση Θαπατέρο επιμένει να εμφανίζει το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο ως μία «απαραίτητη νομοθετική τακτοποίηση» ενός φαινομένου που «αποτελεί ούτως ή άλλως μια καθημερινότητα στα νοσοκομεία».
Oπως επισημαίνουν -με τη σύμφωνη γνώμη ακόμα και της αντιπολίτευσης-, «οι εκτρώσεις πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και τόσο οι γιατροί όσο και οι γυναίκες ωθούνται στην "παρανομία", αφού καλούνται να υπογράψουν ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η υγεία της ενδιαφερόμενης γυναίκας δήθεν "κινδυνεύει από την εγκυμοσύνη"».
Σημειώνεται εδώ ότι ο ισπανικός νόμος επιτρέπει τη διακοπή της κύησης όταν αυτή προέρχεται από βιασμό ή όταν κινδυνεύει η υγεία της μητέρας ή και του εμβρύου. Tο νομοσχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη δυνατότητα να διακόπτεται η κύηση «κατά βούληση», περιορίζοντας όμως τον χρόνο στις 14 εβδομάδες, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ισχύει, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται αμβλώσεις σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Oπως επισημαίνει δε το υπουργείο Iσότητας, «μία τέτοια ρύθμιση θα μείωνε στην πραγματικότητα τον αριθμό των αμβλώσεων που επί των ημερών της κυβέρνησης του Συντηρητικού Kόμματος είχε αγγίξει τις 500.000!».
Παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι διαδηλωτές παραδέχονταν ότι ο προτεινόμενος νόμος «ενδέχεται και να μειώσει τον αριθμό των αμβλώσεων», χαρακτηρίζουν απαράδεχτο το «ποιοτικό άλμα» που θα σήμαινε την κατοχύρωση του «δικαιώματος» στην έκτρωση.
Bέβαια, ορισμένοι υπενθυμίζουν ότι οι περίπου 200.000 διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους το 2005 για να εμποδίσουν τη θεσμοθέτηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων απέτυχαν να ανακόψουν τα κυβερνητικά σχέδια.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ...
ΕΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΠΡΟΈΚΥΨΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ "ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΛΑΘΟΣ" ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;

ΦΕΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΒΑΣΑΝΙΖΕΙΣ" ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ή ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΈΚΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;;;
ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ ΘΕΜΑ....


ΠΡΕΖΑ TV
19-10-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

preza και εσυ ενα λαθος της στιγμης ησουν,ασ μην το κανουμε θεμα τωρα

Ανώνυμος είπε...

0ax0a0x

Ανώνυμος είπε...

Ούτε φέρνεις στον κόσμο παιδί ούτε κάνεις έκτρωση. Απλά, σαν άνθρωπος που ζει στο 2009και όχι στο 1810, κάνεις σωστή αντισύλληψη κι έτσι καμιά γυναίκα δε χρειάζεται να μείνει έγκυος αν δεν θέλει.

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ!!!!