Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2009

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ...ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η φτώχεια ορίζεται διαφορετικά σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα, συνήθως, το όριο της φτώχειας ορίζεται με ετήσιο εισόδημα κάτω των 6.500 ευρώ. Στη Γερμανία είναι διπλάσιο, ενώ στο Λουξεμβούργο 2,5 φορές μεγαλύτερο.

700.000 ηλικιωμένοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτοί όχι μόνο δεν μπορούν να εργαστούν, αλλά έχουν και αυξημένες ανάγκες σε περίθαλψη και φάρμακα.
Σύμφωνα με τα αντίστοιχα πρότυπα της Δανίας, που προεκλογικά έγινε πολύ δημοφιλής, το 40% των Ελλήνων βρίσκεται κάτω από τα (δανέζικα) όρια της φτώχειας.

Σε 20.000 υπολογίζονται οι σιτιζόμενοι καθημερινά από τις πρωτοβουλίες της Εκκλησίας και του Δήμου της Αθήνας.
2,2 εκατομμύρια Ελληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το 25% των εργαζομένων λαμβάνει αποδοχές μικρότερες των 750 ευρώ, ενώ ο κατώτατος μισθός φθάνει μόλις στο 60% των κατώτατων αμοιβών των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών, όταν οι τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών είναι μεγαλύτερες εδώ. Το 30% έχει αποδοχές μεταξύ 750 και 1.000 ευρώ.
Το εισόδημα του 20% των περισσότερο εύπορων Ελλήνων είναι έξι φορές υψηλότερο από το εισόδημα του 20% των λιγότερο εύπορων.

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ...

ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΕΙΣ...
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ...ΣΠΙΤΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΝΑ ΠΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΘΟΎΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ....

ΠΡΕΖΑ TV
18-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα σκυλάδικα στην Περαιώς όμως χθες που πέρασα ήταν γεμάτα