Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2009

ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΜΗΣ...

Κανένας έλεγχος από πλευράς πολιτείας δεν υπάρχει για τα φορτηγά που κινούνται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρκής κίνδυνος για τους εργαζόμενους στα φορτηγά, αλλά και γενικά τους πολίτες. Αυτό κατήγγειλε χθες σε συνέντευξη Τύπου το Συνδικάτο Οδηγών Αυτοκινήτων «ΕΡΜΗΣ», σημειώνοντας ότι γενικότερα ο έλεγχος των φορτηγών είναι ελλιπής στο Εθνικό Δίκτυο και ανύπαρκτος στο επαρχιακό.

Ειδικότερα για το ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αναφέρθηκε ότι μετά από ενέργειες του Συνδικάτου, κλιμάκιο της Τροχαίας Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησε ελέγχους σε τέσσερα φορτηγά, διαπίστωσε ότι τα τρία από αυτά κυκλοφορούσαν παράνομα (δεν είχαν άδεια κλπ). «Ομως αυτή η κίνησή μας στοίχισε στο κλιμάκιο την μερική αλλαγή, αφού μετετέθη ο έμπειρος αξιωματικός σε άλλο τμήμα και από τότε κανένας έλεγχος των εκατοντάδων οχημάτων δεν γίνεται», τόνισαν τα μέλη του προεδρείου του συνδικάτου.

Επισήμαναν για μια ακόμη φορά ότι ο έλεγχος στα μεγάλα οχήματα θέλει εξειδίκευση, την οποία δεν διαθέτουν όσοι κάνουν τους ελέγχους (νομαρχιακά κλιμάκια, Τροχαία, Επιθεώρηση Εργασίας, κλιμάκιο ΙΚΑ). Με συνέπεια έλεγχοι για τα ωράρια, τα υπέρβαρα φορτία, τα φθαρμένα λάστιχα, για ζητήματα υγείας των οδηγών δεν γίνονται.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
31-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: