Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΦΑΓΕ...ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΟΣΜΟ,ΕΝΩ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΚΕΡΔΗ!!!

Την κλιμάκωση των αγώνων τους ενάντια στην αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας αποφάσισαν σε χτεσινή Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη βδομάδα απολύθηκαν 18 εργαζόμενοι στην παραγωγή και τις αποθήκες και οι εργαζόμενοι απάντησαν ήδη με μια 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την προηγούμενη Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ, που ανήκουν επίσης στον ίδιο όμιλο με τη ΦΑΓΕ (Ομιλος Φιλίππου), θα προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη 3/11 σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, ενόψει των αρχαιρεσιών που θα αναδείξουν τη νέα διοίκηση του επιχειρησιακού τους σωματείου. Εκεί θα εξετάσουν και τη συνέχιση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων. Στην ΕΒΓΑ, πραγματοποιήθηκαν ήδη δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (με τελευταία αυτή της 27ης Οκτώβρη), με τους εργαζόμενους να αντιδρούν στην απόλυση ενός εργαζόμενου και στην εργολαβοποίηση ενός τμήματος, που θα έχει σαν αποτέλεσμα κι άλλες απολύσεις, με την εργοδοσία να αυξάνει την πίεση για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

Παράλληλα, και μπροστά στη διαφαινόμενη ένταση της εργοδοτικής επίθεσης, γίνονται οι πρώτες προσπάθειες συντονισμού των εργαζομένων. Μετά από κάλεσμα της ταξικής Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, τα διοικητικά συμβούλια επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου πραγματοποίησαν σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας, την περασμένη Τρίτη. Εκεί σημειώθηκε μεταξύ άλλων ότι όχι μόνο στη ΦΑΓΕ και την ΕΒΓΑ, αλλά σε πολλές ακόμα επιχειρήσεις του κλάδου αναμένεται να εκδηλωθεί οξύτατη εργοδοτική επίθεση. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συντονίσουν τα βήματά τους και τη δράση τους, σημειώνοντας πως απέναντι στη συντονισμένη εργοδοτική επίθεση πρέπει να υπάρξει κοινή απάντηση των εργαζομένων.

ΠΡΕΖΑ TV
31-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: