Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

ΚΡΑΖΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...

Τον προβληματισμό του για τις πρακτικές της ΕΛΑΣ στις διαδικασίες χορήγησης ασύλου εξέφρασε με ανακοίνωση του ο Συνήγορος του Πολίτη έπειτα από σειρά προβλημάτων που παρατήρησε σε αιτήσεις αλλοδαπών για άσυλο

Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι αλλοδαποί που έκαναν αίτηση για άσυλο με την απόρριψη τους έπαιρναν το ειδικό δελτίο αιτούντος ασύλου τη λεγόμενη ροζ κάρτα που είχε εξάμηνη ισχύ. Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να πιστεύουν πως έχουν στα χέρια τους κάρτα παραμονής, ενώ στην ουσία το αίτημα τους είχε απορριφθεί. Το ανίσχυρο του δελτίου το αντιλαμβανόντουσαν, όπως επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη, μόνο όταν προσέρχονταν για ανανέωση και ενώ είχε ήδη εκπνεύσει η νόμιμη προθεσμία προσφυγής κατά της απορριπτικής απόφασης.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση υπάρχει σειρά ζητημάτων που αφορούν τις διαδικασίες ασύλου για τα οποία η Διοίκηση δεν έχε λάβει σαφή θέση και αφορούν τη δυσκολία πρόσβασης για την κατάθεση προσφυγών, τη μη διασφάλιση παροχής εξουσιοδότησης σε δικηγόρο και η καθυστέρηση εξέτασης των προσφυγών.

ΓΙ0Α ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...
ΘΑ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ Η ΠΑΠΑΡΙΑ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
15-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: