Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2009

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ...

Μέσω έκδοσης ΝΟΤΑΜ «διαμαρτυρήθηκε» η Άγκυρα για δύο διακλαδικές ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που διεξάγονται αυτή την περίοδο στο Αιγαίο.

Πρόκειται για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης, η οποία διεξάγεται στην περιοχή νοτίως της Χίου και εκπαιδευτική άσκηση της Αεροπορίας Ναυτικού, που διεξάγεται σε διάφορα νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Σαμοθράκης. Η Τουρκία αντέδρασε και στις δύο ασκήσεις. Για τη πρώτη, υποστήριξε ότι πρέπει να δώσει την έγκριση της, ισχυριζόμενη ότι η περιοχή -βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών- βρίσκεται στη δικαιοδοσία της, όσον αφορά στην Έρευνα και Διάσωση. Για τη δεύτερη, υποστήριξε ότι γίνεται σε νησιά που είναι αποστρατικοποιημένα και δεν θα έπρεπε να εμπλέκονται.
Η αντίδραση στις ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης αποτελεί συνήθη πρακτική της τουρκικής πλευράς. Πρόκειται για την πρώτη όμως φορά που θέτει με ΝΟΤΑΜ θέμα για τα αποστρατικοποιημένα νησιά.

ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ...ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ;;;;

ΕΤΣΙ ΚΙ'ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ...ΔΕΝ ΑΝΉΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι μάλλον θράσος να διαμαρτύρεσαι για κάτι που δεν είναι δικό σου. Και το θράσος προέρχεται από την άγνοια. Οι μαγάλες αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και καιρό δε μας αφήνουν κανένα λόγο, γι αυτό έγιναν και στα σκοτεινά. Ο πόλεμος και τα πάρεργά του αφήνουν τεράστια οφέλη στους εμπλεκόμενους. Αυτό το θέαμα με τα αεροπλάνα μας κοστίζει κι εμάς ένα πάτο χρήμα, χωρίς λόγο. Ποιός στην ευχή κάνει πόλεμο εν έτει 2009; Είμαστε ακόμα Νεάντερταλ και τσακωνόμαστε για τις πηγές του Αιγίου; Δεν είναι το θέμα τι κάνουν οι γείτονες. Το κάστρο πέφτει πάντα από μέσα, και κακή γειτονία σημαίνει αίμα, πετρέλαια, αεροπλάνα, ραντάρ, τάνκς, πράκτορες, στρατό. Μήπως είναι ώρα να κυβερνήσει ο Βγενόπουλος;

Ανώνυμος είπε...

Ρε καπεταν τριμαλακα, τον εχεις παιξει ποτε πανω σε βαπορι στο Αιγαιο ?

Τραβα μια μαλκεια στο Αιγαιο και θα δεις