Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2009

ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ,ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ,ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Περί τα 2,7 εκατομμύρια συνταγές τον μήνα εκδίδονται μόνο για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, ενώ οι δαπάνες για τη φαρμακευτική περίθαλψη αναμένεται να υπερβούν το προϋπολογισμένο ποσό των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσε ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, 9ο συνεδρίου «PHARMA point» στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε «στην αύξηση της δαπάνης συμβάλλει η πληθώρα των ιατρών που συνταγογραφούν, η μη ορθολογική χρήση φαρμάκων, η μη τήρηση των κανόνων ηθικής και δεοντολογίας από την πλευρά όλων των εμπλεκομένων στον χώρο της υγείας και η ανεξέλεγκτη συνταγογραφία».

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ...
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;;

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΉΣΕΙ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΘΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΑΜΕΙΟ,ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ;;;
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ....

ΠΡΕΖΑ TV
26-10-2009

4 σχόλια:

Antonio είπε...

file preza.. akou kai 2 kouventes apo kapoion pou exei sxesh me to xwro ths ugeias. (farmakopoios eimai).

epitelous prepei na mpei metro sthn alogisth syntagografish apo tous giatrous.. ela mia mera se ena farmakeio na deis ti paparies grafoun mono kai mono gia na ta pernoun apo tis etairies kai meta mila.
kai 8a mou peis "esena ti se koftei? fragka den vgazeis??"
nai.. vgazw.. alla den ftaiei se tipota o kosmakhs na fortwnetai farmaka (pou DEN xreiazetai) gia na vgazw egw kai o giatros fragka..

my 2 cents..

Ανώνυμος είπε...

Γεια
Χρονια τωρα οι φαρμακοβιομιχανιες, σκαβουν το "λακο" της υγειας
Ας παρουν το πολιτικο κοστος, να τους ελεξσουν, ν απαγορευθει να σουλατσαρουν στα Νοσο/μεια ,[ακομα και ωρες εφημεριας[ απασχολωντας τους γιατρους.
Ελεγχο στα μπλοκ συνταγογραγησης ,θα βρουν οτι καποιοι γιατροι ΜΟΝΟ συγκεκριμενα φαρμακα γραφουν ,γιατι????? να τα περνουν , ναπηγαινουν ταξιδια εξωτικα κ.α. κοινο μυστικο !!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς Αntonio
Ε!! πεστα, λοιπον, ολοι τα ξερουμε αλλα δεν ετυχε να την πατησει ,συγγενης μας απ αυτα κι αυτα , να δεις τι θα γινοταν
Ποιος ουρολογος για παραδειγμα δεν δινει ...πριν την καλλιεργεια ουρων και τη συνταγη???σπανια ολοι το ιδιο μικροβιο εχουν , αλλα ειπαμε ,ξερουμε κι ασχολουμεθα μ αλλα δυστυχως.

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλα στην υπουργο φθανουν ρε παιδια αυτα τα αισχη??