Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2009

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΦΑΓΕ...ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΆΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


Στην απόλυση οκτώ εργαζομένων, που δουλεύουν στην παραγωγή, προχώρησε η γαλακτοβιομηχανία «ΦΑΓΕ» στο όνομα των αναδιαρθρώσεων της εταιρείας, όπως καταγγέλλει το επιχειρησιακό σωματείο, που προσανατολίζεται ήδη σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Οι απολύσεις πραγματοποιούνται όταν πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι το 2009 τα κέρδη της «ΦΑΓΕ» θα φτάσουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ, όταν το 2001 είχε κέρδη 4 εκατομμύρια ευρώ.

Τις προσπάθειες των γαλακτοβιομηχάνων να προστατεύσουν τα κέρδη τους καταγράφει και η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της «ΕΒΓΑ» - ανήκει μαζί με τη «ΦΑΓΕ» στον όμιλο Φιλίππου - να αναθέσει σε εργολάβους το τμήμα διακίνησης και συντήρησης ψυγείων. Αναδεικνύεται ότι η διοίκηση του ομίλου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις αναδιαρθρώσεις που επιβάλλει τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς της. Σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι της «ΕΒΓΑ» προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 7 π.μ. - 10 π.μ.

Την ίδια στιγμή, το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Γάλα, Τρόφιμα και Ποτά, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός ότι η εταιρεία «FRIESLAND» βάζει τους οδηγούς να πληρώσουν τους ψηφιακούς ταχογράφους που τοποθετούνται στα φορτηγά της εταιρείας. Επίσης, καταγγέλλει τη διοίκηση του εργοδοτικού σωματείου που «όχι μόνο δεν αρνήθηκε αλλά πρωτοστάτησε και πίεσε τους εργαζόμενους να δεχτούν αυτό το οικονομικό χαράτσι ως "νόμιμο"», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ;;;
ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ;;;
ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΣΟΥ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε prezzaki απολύει αυτούς για να πάρει κάποιους άλλους ποιό φθηνούς!Ξέρεις εσύ,γι'αυτούς που βροντοφωνάζεις...ε,να μην δουλέψουν και αυτοί οι καημένοι;
Για να σου πω την πικρή μου αλήθεια,εαν ήμουν εγώ ο επιχειρηματίας θα είχα απολύσει όλους τους ¨Ελληνες.Την άλλη μέρα θα γινόμουν πρωτοσέλιδο και να δεις τότε τσάμπα διαφήμηση που θα μου έκαναν.Θα είχα προσλάβει μόνο λαθρομετανάστες και θα γινόμουν ο πρώτος με αποδείξεις αντιρατσιστής επιχειματίας.Καλό,ε;Μουτς ρε.