Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2009

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ...

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΑΝΑΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΩΝ...ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ...ΣΤΕΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΆΡΗΔΕΣ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ...

ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.

Στραγγαλισμό των μικροπωλητών της Αθήνας επιχειρεί ο Δήμος Αθηναίων, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος, που διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 9 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των μικροπωλητών, Σταμάτη Μέλλο, ο Δήμος Αθηναίων δημοπρατεί τις θέσεις μικροπωλητών για κουλούρια αντί να ορίσει ένα συγκεκριμένο ποσό που πρέπει να πληρώνει ο καθένας από όσους έχουν σχετική άδεια.
Το αποτέλεσμα, όπως λέει, είναι να έρχονται οι μεγάλες εταιρείες που έχουν την οικονομική άνεση και ταυτόχρονα δεν έχουν άδεια μικροπωλητή και να καταλαμβάνουν τις θέσεις οι οποίες δημοπρατούνται από 50.000 έως 120.000 ευρώ.

Επιπλέον οι μικροπωλητές καταγγέλλουν, πως λόγω της εναντίωσης τους σε αυτήν την απόφαση, ο Δήμος τους κάνει πόλεμο, “κυνηγώντας” τους και επιβάλλοντας τους εξοντωτικά πρόστιμα. Σύμφωνα με τους ίδιους τα πρόστιμα αυτά σε συνολικό ποσό είναι περίπου 2.000.000 ευρώ για τον τελευταίο χρόνο και είναι παράνομα καθώς επιβάλλονται βάση δημοτικής απόφασης και όχι κανονιστικής απόφασης, η οποία πρέπει πρώτα να δημοσιευθεί αναφέροντας τους χώρους που απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται.

Οι μικροπωλητές ζητούν την κατάργηση των προστίμων, την συζήτηση από τη βάση για τη διευθέτηση των θέσεων εργασίας στα πανηγύρια και να δοθούν οι θέσεις των πόστων με κουλούρια μόνο σε μικροπωλητές που έχουν άδεια και όχι σε μεγαλοεταιρείες-καρτέλ.
Στην αυριανή συγκέντρωση, θα στηθούν πάγκοι όπου και θα διανεμηθούν δωρεάν στους πολίτες, 10.000 κουλούρια, 5.000 λουκουμάδες, σουβλάκια σταφιδόψωμα και καλαμπόκια ενώ θα υπάρχουν και εκδηλώσεις. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Μικροπωλητών, θα υπάρχει μια κάσα η οποία θα συμβολίζει τον “θάνατο” τους που επιχειρείται και ένας κλόουν ο οποίος θα συμβολίζει τις αποφάσεις του Δήμου.

ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eυτυχώς κυνηγούν μόνο αυτούς τους τίμιους ανθρωπάκους και όχι τους καημένους τους λαθρομετανάστες!Φαντάζεσαι τώρα να αρχίσουν να κυνηγούν και αυτούς τους καημένους;Πως θα στηριχθεί μετά η παραοικονομία;