Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009

ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΗΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ...ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΕΙΨΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ;;;
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,Η ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ...ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ;;;

Στον χορό της αποχής από τα Κρατικά Βραβεία και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μπήκαν και οι μικρομηκάδες.
Τάσσονται στο πλευρό των «Κινηματογραφιστών της ομίχλης» και δεν υποβάλλουν τις ταινίες τους, μέχρι να κατατεθεί ένα σχέδιο νόμου που να λύνει τα προβλήματα του κινηματογραφικού χώρου.

Είκοσι εννιά από τις τριάντα έξι ταινίες της φετινής παραγωγής και συνολικά πενήντα σκηνοθέτες μικρού μήκους υπογράφουν τη σχετική επιστολή προς το ΥΠΠΟ. Διεκδικούν όμως παράλληλα, όταν με το καλό εφαρμοστεί ο νέος κινηματογραφικός νόμος, να υπάρχει σχέδιο στήριξης και ανάπτυξης και για τη μικρού μήκους ταινία. «Να αναβαθμιστεί σε αυτοτελές καλλιτεχνικό προϊόν και να εξασφαλίσει την ανάλογη υποστήριξη από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς στο επίπεδο της χρηματοδότησης, της παραγωγής και της διανομής της, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την έρευνα και τη δημιουργικότητα της κινηματογραφικής γραφής στη χώρα μας».

Υπογράφουν οι: Αμερικάνου Γιάννα, Αριστομενόπουλος Μιχάλης, Αστρινάκη Ελευθερία, Βαφειάδης Χάρης, Βεσλεμές Γιάννης, Γαϊτανίδης Γιάννης, Γερμανίδης Αργύρης, Γιαλλουρίδης Κώστας, Γιαμλόγλου Δημήτρης, Γιάτσης Βασίλης, Γκατσόπουλος Αχιλλέας, Γρηγοράκης Τζώρτζης, Δημητρακοπούλου Ελενα, Δραγασάκη Ρηνιώ, Εμμανουηλίδης Δημήτρης, Εξάρχου Σοφία, Ζώης Γιώργος, Καλαμπάκας Βαγγέλης, Κανελλόπουλος Δημήτρης, Καρατζόγλου Μαρία - Μόσχα, Κατσιμπάρδη Αθηνά, Κεντώνης Αχιλλέας, Κοντογιάννης Φοίβος, Κουκούλης Κωσταντίνος, Κουκουμάς Γιώργος, Κυριακίδης Αχιλλέας, Λεονταρίτης Αλέξανδρος, Λούκου Νάνα, Μπαβέλας Δημήτρης, Μπαρμπατσάλου Κατερίνα, Μπίτος Δημήτρης, Μπουγιούκας Γιάννης, Μπουγιούκος Γιώργος, Νικολακάκης Μίνως, Νικολοπούλου Δήμητρα, Νούλας Βασίλης, Παπατρέχας Δημήτρης, Παπαχαραλάμπους Μαρία, Ράπτης Σταύρος, Σαράντος Θανάσης, Τζερμιαδιανός Νίκος, Τσαντίλας Αλέξανδρος, Τσέτης Φιλάρετος, Τσίπος Μανώλης, Φραγκόπουλος Κωνσταντίνος, Χάλαρης Πέτρος, Χαντζής Αλέξανδρος, Χατζημιχαηλίδης Κυριάκος, Ψύκου Ελίνα, Labot Νίκος.

ΠΡΕΖΑ TV
19-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ...ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ


ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ «ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ» ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ? Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 9:30μμ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ. ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο/Η ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ/Α ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ, ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΦΕ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΜΗΧΑΝΗ? ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ? ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ «ΔΗΘΕΝ» ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΦΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ-ΝΟΜΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ? ΤΙ ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΝΟΥΝ? ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟ? ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΩΝ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9:30μμ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ (ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ), ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ (ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ). Η ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ CLUB-PUB ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ/ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΣΣΕΣ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΩΣ? ΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ, ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ.ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΤΥΠΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ, ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΙΝ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ).