Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ...

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του Ιταλού υφυπουργού Ανάπτυξης, Αντόλφο Ούρσο, να ενταχθεί στο πρόγραμμα των ιταλικών δημόσιων σχολείων, μια ώρα προαιρετικής διδασκαλίας της μουσουλμανικής θρησκείας.
Η πρόταση του Ιταλού υπουργού αφορά κυρίως τους μαθητές που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, ενώ βρίσκεται στην ίδια λογική με τις κινήσεις του προέδρου της βουλής Τζανφράνκο Φίνι, που τους τελευταίους μήνες έχει υιοθετήσει θέσεις που ευνοούν την αφομοίωση των μεταναστών.

"Πρόκειται για μια απολύτως λογική ιδέα, που δεν θα έπρεπε να ενοχλήσει κανέναν", δήλωσε ο Τζανφράνκο Φίνι. Θετική αποδοχή είχε η πρόταση και από τον πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μάσιμο Ντ' Αλέμα. "Η ώρα των θρησκευτικών αποτελεί σαφές δικαίωμα και όποιος δεν το επιθυμεί, μπορεί να επιλέξει εναλλακτικά μαθήματα. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο πρέπει να απαγορεύσουμε στα παιδιά μουσουλμάνων μεταναστών να κάνουν χρήση της δυνατότητας να διδάσκονται τις αρχές της θρησκείας τους", τόνισε ο Ντ' Αλέμα.

Απόλυτα σύμφωνη με τη διδασκαλία της μωαμεθανικής θρησκείας, δηλώνει η Ένωση Μουσουλμάνων Διανοουμένων, ενώ το Βατικανό, μέσω του καρδινάλιου Ραφαέλε Μαρτίνο, τονίζει ότι "θα μπορούσε να είναι και ένας τρόπος για να αποφύγουμε, να πέσουν, κάποιοι νεαροί μουσουλμάνοι, στα δίχτυα εξτρεμιστικών οργανώσεων".
Την πλήρη αντίθεσή της εξέφρασε η Λέγκα του Βορρά, με την υπουργό Γεωργίας, Λούκα Τζάια, να χαρακτηρίζει προκλητική τη συγκεκριμένη πρόταση. "Μια ώρα υποχρεωτικής διδασκαλίας της καθολικής, χριστιανικής θρησκείας, για όλους τους μαθητές, σχεδιασμένη ώστε να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος μόρφωσης", σημείωσε η Λούκα Τζάια.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται και για το ποιοι θα διδάσκουν την μουσουλμανική θρησκεία. Ο Ιταλός υφυπουργός Ανάπτυξης δεν κατέστησε σαφές ποιοι θα έπρεπε να επιλέγονται ως δάσκαλοι της μουσουλμανικής θρησκείας. Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου προτείνουν ιμάμηδες που να γνωρίζουν καλά την ιταλική γλώσσα και να έχουν λάβει κάποια επίσημη αναγνώριση από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Ωστόσο, η ένωση των Ισλαμικών Κοινοτήτων Ucoii ανακοίνωσε ότι θα προτιμούσε, τη διδασκαλία του Κορανίου να μπορούσαν να την αναλάβουν απλά μέλη της μουσουλμανικής θρησκευτικής κοινότητας.

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΠΡΟΕΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ...
ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ "ΚΡΥΦΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ" ΜΕ ΤΖΑΜΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΤΛ....

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οταν διδαξουν την αγια γραφη στο πακισταν.............

Ανώνυμος είπε...

Ο σκοπός 6:03 είναι, η χώρα μας, ως τόσα χρόνια μέλος της ΕΕ και υποτίθεται προοδευμένη, να δίνει ένα φωτεινό παράδειγμα. Αν σ'εσένα αρέσει να τη συγκρίνεις όχι με τη γειτονική Ιταλία αλλά με το Πακιστάν, νομίζω ότι αυτό που καταφέρνεις να τονίσεις είναι η στενομυαλιά σου, η οποία φαίνεται να συναγωνίζεται επάξια εκείνη των Ταλιμπάν.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΕ ΑΔΙΚΗΜΑ? ΝΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΝΒΑΝΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΟΥΣ?Υ.Γ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΧΑΛΙ?ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΟΧΙ ΚΟΡΑΝΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΖΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

καλα μην ψαρωνετε!μια προταση εκανε κανας αλαβανος της ιταλιας σιγα μην γινει πραξη!πρεζα αν γινοντουσαν πραξεις οτι χαζο προτασεις ....χαθηκαμε!υ.γ εδω ενας λακαμας του συριζα δεν ειχε πει να γραφουμε ολα τα ι με γιωτα γιατι δυσκολευουν τους μεταναστες?

Ανώνυμος είπε...

''Kωλότουρκοι και όλα τα σαπρόφυτα των Βαλκανίων''; Γεμάτους Χριστιανικό πνεύμα σας βρίσκω.

Ανώνυμος είπε...

RE PREZA THES NA MAS TRELANIS EDO SKIZESE NA VGALOUME TA THRISKEUTIKA APO TA SXOLIA KAI THES NA DIDASXOUME TO KORANI??? DID PRAGMATIKA POSO EPIKDINI EISTE MERIKI TAXA MOU DITHEN PRODEUTIKI ARISTERI PSEFTOKOULTOURIARIDES.

Ανώνυμος είπε...

Αν στο μάθημα των θρησκευτικών διδασκόμασταν γιά όλες τις θρησκείες, αυτό θα ήτανε χρήσιμο και ενδιαφέρον, επιπλέον θα έλειπε η άγνοια που οδηγεί σε μίσος και μισαλλοδοξία, που δυστυχώς βλέπω ότι περισσεύουν εδώ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ το να διδασκουν τι λεει το κοράνι, κι αλλο να διδασκουν το ιδιο το κοράνι.

εισαι ηλίθιος ρε πρεζα; μηπως ηπιες; 96% (και βάλε) στην Ελλάδα ειναι δηλωμένοι Χ.Ο.!

ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!

Στην Ελλάδα εισαι!

Ανώνυμος είπε...

''Στην Ελλάδα εισαι!''. Αλίμονο, φίλε 1:41πμ: Αυτό είναι το δυσάρεστο... Σ' ευχαριστούμε, ωστόσο, που μας επαναφέρεις στη σκληρή πραγματικότητα.