Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΜΩΝΑ...

Αναψε η πρώτη σπίθα μαθητικών κινητοποιήσεων. Χθες, το Συντονιστικό Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλίων, όπως ονομάζεται, κάλεσε όλους τους μαθητές του Λεκανοπεδίου «να συζητήσουμε, να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις επιθέσεις προς την Παιδεία και ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή μέσα στα σχολεία μας», όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση που αναρτήθηκε σε blog. Οπως τόνισε, μιλώντας στην Καθημερινή ο Ορέστης, μέλος του Συντονιστικού, «θα κάνουμε μία συζήτηση για να δούμε πώς θα αποτρέψουμε τη σκληρή πολιτική στον τομέα της Παιδείας που θα προωθήσει η νέα υπουργός». Επίσης, θα συζητηθούν κινητοποιήσεις ενόψει της συμπλήρωσης -στις 6 Δεκεμβρίου- ενός έτους από τον θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι μαθητές θεωρούν ότι τα σχολεία είναι σε κίνδυνο καθώς έχουν έως τώρα παρατηρηθεί ρατσιστικά φαινόμενα βίας.

Οπως μας είπε ο Ορέστης, το Συντονιστικό κάνει έκκληση προς όλους τους μαθητές, χωρίς το ίδιο να έχει σύνδεση με κομματικά σχήματα. Η πρόσκληση είναι για το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής (στις 5) στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Ταυτόχρονα, χθες υπήρχαν σε εξέλιξη μεμονωμένες καταλήψεις δύο Γυμνασίων και τεσσάρων Ενιαίων Λυκείων (σε Πτολεμαΐδα, Καλαμαριά, Ορεστιάδα και Θάσο), όπου οι μαθητές ζητούν την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε καθηγητές και υποδομές. Πάντως, η πρώτη κατάληψη της χρονιάς έγινε στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αχαρνών. Βέβαια, συνήθως οι καταλήψεις γίνονται χωρίς σοβαρό λόγο, όμως το φαινόμενο μιμητισμού μεταξύ των εφήβων και, πιθανόν, η πολιτική υποκίνηση ορισμένων καταλήψεων μπορεί να μετατρέψει τη σπίθα σε φωτιά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ

http://santimpa.blogspot.com/

ΠΡΕΖΑ TV
14-10-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να πρυτανευση λογικη , ποιοι χανουν ,τα παιδια βεβαια
Η νεα υπουργος οχτω μερες που ανελαβε ,περιμενατε να αλλαξουν [απαραδετες ειναι οι καταστασεις σαφως εχουν δικιο οι μαθητες] δεν διαβαζουν και εχουν χρονο να αντιδρασουν.

Ανώνυμος είπε...

γιατί η υπουργός παιδείας αποφασίζει για τα σοβαρά θέματα της παιδείας;
αυτό είναι σαν να λέμε ότι ο αρσένης άλλαξε το σύστημα εξετάσεων.
ή σαν να λέμε ότι ο χρυσοχοϊδης είνια άξιος επειδή έτυχε να πιαστεί η 17 νοέμβρη.
ή ότι ο πρωθυπουργός της ελλάδας αποφασίζει για την οικονομική πολιτική.
αστεία, όλα αυτά..