Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ...ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ;;;

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΕΙΧΕ ΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ;;
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ "ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ;;
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΑΤΡΕΥΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ;;;
ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;

Την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών τους που μπλεγμένα στα δίχτυα των ναρκωτικών στοιβάζονται ως κρατούμενοι σε «χωματερές των ανθρώπων» αντί να παραπέμπονται σε θεραπευτικά ιδρύματα, καθώς επίσης και την «πλήρη εναρμόνιση» του ελληνικού δικαίου με τα σχετικά ευρωπαϊκά πρότυπα ζήτησαν από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης γονείς και συγγενείς έγκλειστων τοξικομανών.
H Eνωση Πολιτών για τα Δικαιώματα του Aνθρώπου, μέσω του προέδρου της κ. Γιώργου Mαταγού,κατέθεσε σχετικό υπόμνημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Xαρ. Kαστανίδη. Oπως μας είπε ο κ. Mαταγός, «άμεσα ειδοποιήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι σύντομα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών επί του περιεχομένου του υπομνήματος».
Aυτό που κυρίως ζητείται με το υπόμνημα είναι η αυτούσια ενσωμάτωση στην εθνική μας νομοθεσία της απόφασης-πλαίσιο 2004/757/ΔEY του Συμβουλίου της Eυρώπης που προβλέπει μια ευνοϊκότερη μεταχείριση για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Eπιπροσθέτως-τονίζεται- η προηγούμενη κυβέρνηση «παραπλάνησε την ελληνική κοινωνία», καθώς με τον τελευταίο της νόμο (3727/2008) -του οποίου ζητείται η κατάργηση- επιχειρήθηκε να ριχτεί στάχτη στα μάτια. Eτσι κατά τα αναφερόμενα στο υπόμνημα: «Xρήστες, τοξικομανείς και θύματα των περιστάσεων αντί να παραπεμφθούν στα νοσοκομεία για να θεραπευτούν όπως απαιτείται από τις διατάξεις της EE, αντιμετωπίζονται εξοντωτικά σαν να είναι οι χειρότεροι εγκληματίες».
Aυτή η κατάσταση έχει ως συνέπεια -όπως σημειώνεται- «τη δημιουργία ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι γονείς και οι συγγενείς των κρατουμένων να πέφτουν θύματα μιας μηχανής αδικίας και να δαπανούν το υστέρημά τους, να δανείζονται ή να εκποιούν την περιουσία τους για να σώσουν τους ανθρώπους τους».
Παράλληλα οι γονείς και οι συγγενείς των κρατουμένων κάνουν λόγο για στάση αδιαφορίας μέχρι τώρα των υπευθύνων σχετικά με «τις περιστάσεις και τη νεαρή ηλικία των κρατουμένων αυτών, αλλά κυρίως για τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν αυτοί στις φυλακές όπου η διακίνηση ναρκωτικών και η συναλλαγή, κυριολεκτικώς, ανθούν».
Στα άλλα αιτήματα που αναφέρουν στο υπόμνημά τους οι γονείς και συγγενείς τοξικομανών συμπεριλαμβάνονται ακόμη:

H έκτιση των 3/5 της ποινής για την υπό όρους απόλυση από τις φυλακές, όπως ισχύει για όλους τους κρατούμενους,
και όχι η έκτιση των 4/5 της ποινής.

Aνθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στις ελληνικές φυλακές.
Aμεση τροποποίηση του αναχρονιστικού Σωφρονιστικού Kώδικα, σύμφωνα με τις συστάσεις του Συμβουλίου της Eυρώπης.
Kατάρτιση προγραμμάτων εκπαίδευσης στους κρατούμενους, έτσι ώστε να προετοιμάζονται για την επανένταξή τους στην κοινωνία.

ΠΡΕΖΑ TV
19-10-2009


ethnos

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με νομο θα περνει 2 μυτιες η 2 ενεσεις η τελοσπαντων 2 δοσεις την ημερα ο καθενας γιατι τον γιατρο τον κανουν περα.
και θα βαλουμε την διακινηση να την κανει ο συριζα με τους αλλους μπετοβλακες οικολογους.μαγκα μου στο στοιχειο τους.

Ανώνυμος είπε...

Να αφήσουν το χόρτο free και να βγάλουνε τους χρήστες απο τα κάτεργα, έλεος.
Πρώτον χάνονται πολλά δις απο τη μαύρη πώληση της κάναβης(εκτός του ότι είναι απίθανη γελειότητα η κατάταξης της ως "ναρκωτικού" που επιφέρει θάνατο κλπ...ας είναι καλά η αμερικάνικη και όχι μόνο προπαγάνδα εδώ και 70 χρόνια..όλα για τη μάσα και το κερδος άλλωστε)και δεύτερον να χέσω το πολιτισμό σας που ενώ οι ίδιοι τροφοδοτούν τις δολοφονικές χημικές τους σκόνες στα παιδιά του κόσμου, μετά τους συλλαμβάνουν μεσα στο χάλι τους και τους χώνουν πιο βαθιά στα κάτεργα για να "συμμορφωθούν"....τι ωραίες αντιλήψεις μιας κοινωνίας που οι πρόγονοι τους φώτισαν το κόσμο και που θέλουν να ονομάζουν- αυθαίρετα φυσικά-δημοκρατία το πολίτευμα τους και ελέυθερη τη χώρα τους η οποία προστατεύει τον πολιτη......
Μια λέξη μάθανε καλά οιπολιτικοί τα τελευταία καιόχι μονο χρόνια..marketing γιατι έτσι είδαν τις καριέρες τους να εκτοξεύονται στα ύψη, μαζί μ'αυτήν και τα κέρδη εννοείται,άσχετα αν τα κάνανε πουτάνα στη πράξη.Ποιος θα τους ζητησει το λόγο? Κανείς..
Πόσο μάλλον να ασχοληθούν με αδύναμες ομάδες όπως αυτην των εξαρτημένων. Ειναι πολλά τα λεφτα Αρη....

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω πως πρεπει να υπαρχουν κεντρα που ελευθερα θα παιρνουν τη δοση τος για να σταματησει το καθε πλασμα να γινεται "βαπορακι" και να μην πεθαινουν απο νοθευμενες δοσεις, δικαιωμα τους να πεθαινουν ,να καταστρεφουν τη ζωη τους οχι ομως τους γυρω τους.

Ανώνυμος είπε...

Γιανα σταματησουν οι ληστειες, τα βαπορακια, οι εμποροι να βαζουν στο λουκι αθωους νεους, ναι οσοι εχουν προβλημα εξαρτησης να εχουν καταγραφει και να περνουν τη δοση τους, συμφωνω με τον "ανωνυμο" να κανουν τη ζωη τους σκατα οχι ομως και των γυρω τους και των οικογενειων τους.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους θα νομιμοποιήσουν τα ναρκωτικά και θα αρχίσει να έχει έσοδα το κράτος από τη φορολόγιση τους. Μόνο έτσι θα σωθούμε και θα μείνουμε στη ιστορία και για κάτι άλλο πιο σύγχρονο.