Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

ΟΥΤΕ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ,ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ...

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε το Ισραήλ ότι στερεί το νερό στους Παλαιστίνιους αφήνοντας τους εβραίους εποίκους της Δυτικής Όχθης να επωφελούνται από "σχεδόν απεριόριστες" ποσότητες.
Κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει την πολιτική διακρίσεων αίροντας άμεσα κάθε περιορισμό που έχει επιβάλει στους Παλαιστίνιους, ώστε να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο νερό.

Η οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, στην έκθεσή της των 112 σελίδων με τίτλο "Ταραγμένα Νερά", αναφέρει ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί τουλάχιστον το 80% του νερού από τον ορεινό υδροφορέα, την κύρια πηγή υπόγειων υδάτων στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Κατά μέσο όρο ένας Παλαιστίνιος καταναλώνει μόλις 70 λίτρα νερού ημερησίως, ενώ ένας Ισραηλινός καταναλώνει τουλάχιστον 300 λίτρα, δηλαδή τετραπλάσια ποσότητα νερού, σύμφωνα με την έκθεση.
Αυτή η "ανισότητα" είναι ακόμη εντονότερη σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Όχθης, όπου οι εβραϊκοί οικισμοί χρησιμοποιούν 20πλασια ποσότητα νερού ανά κάτοικο σε σχέση με τους Παλαιστίνιους που ζουν σε αγροτικές κοινότητες και επιβιώνουν με 20 λίτρα νερού την ημέρα, την ελάχιστη προτεινόμενη ποσότητα από τις οργανώσεις αρωγής για οικιακή χρήση σε έκτακτες καταστάσεις.
Σχεδόν 450.000 εβραίοι έποικοι χρησιμοποιούν την ίδια ή περισσότερη ποσότητα νερού σε σχέση με όλο τον πληθυσμό των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων.

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
27-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: