Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ GOOGYEAR HELLAS...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν στις 3/11 οι απολυμένοι της βιομηχανίας ελαστικών στη Θεσσαλονίκη "Goodyear Hellas", η οποία έκλεισε πριν 13 χρόνια, διεκδικώντας συνάντηση αυθημερόν με τον υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, ώστε να τού θέσουν εκ νέου τα αιτήματά τους.

Οι απολυμένοι ζητούν, μεταξύ άλλων: υπολογισμό σύνταξης βάσει της τελευταίας πενταετίας τους στην εταιρία (τιμαριθμικά αναπροσαρμοσμένης), συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια (εκτός αν συντρέχουν ευνοϊκότεροι όροι), αλλά και ρύθμιση, αντίστοιχη αυτών, που τέθηκαν σε εφαρμογή για τις ΒΙΑΜΥΛ και ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ (με το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα να έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2009).
Με επιστολή τους προς τον κ.Λοβέρδο, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η Goodyear Hellas, που «είχε κέρδη μεσαίας τράπεζας», έκλεισε το παραγωγικό τμήμα του εργοστασίου της στη Σίνδο «μέσα σε μια νύχτα», αφήνοντας άνεργα 350 άτομα.
Παράλληλα, περίπου 70 απολυμένοι, με περίπου 9.000 ένσημα στο σύνολό τους (τα 6.000 βαρέα) δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη στα 60 τους, γιατί τους λείπουν τα 1.000 ένσημα των τελευταίων 13 ετών.

Οι εργαζόμενοι -που υπενθυμίζουν ότι έχουν δικαιωθεί από το ευρωπαϊκό και ελληνικά δικαστήρια- ζητούν να καταργηθούν τα 1.000 βαρέα ένσημα για όσους έχουν τουλάχιστον 4.500 ένσημα στη Goodyear (ώστε να βγουν στη σύνταξη στα 60) και να δοθεί εντολή στο ΙΚΑ Ν.Ιωνίας Θεσσαλονίκης να κολληθούν το ταχύτερο δυνατόν "τα ένσημα των παράνομα απολυμένων της Goodyear για το διάστημα: καλοκαίρι 1996-31/12/2002, βάσει αποφάσεων του Εφετείου και του Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ,ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
27-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΩΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.
ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΠΡΙΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ.
ΠΑΝΤΩΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟ ΜΝΗΜΗ.