Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2009

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΙΝΥΝΕΥΕΙ...

ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ...ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ...
ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...
ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ...
ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;;;
(ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ!!!)


Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas, κ. Μιχ. Χριστοφοράκος, είναι ελεύθερος ύστερα από σχεδόν τέσσερις μήνες κράτησης στις φυλακές του Στάντελχαϊμ έξω από το Μόναχο. Το εφετείο της Βαμβέργης, στο οποίο είχε παραπέμψει την υπόθεση το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας, ανέστειλε χθες και προχθές τα δύο εντάλματα σύλληψης του κ. Χριστοφοράκου και έκανε δεκτή την αίτηση για την υπό όρους διακοπή της προσωρινής του κράτησης. Την ανακοίνωση έκανε χθες το μεσημέρι εκπρόσωπος του εφετείου της Βαμβέργης.

Ο κ. Χριστοφοράκος κατέβαλε εγγύηση 250.000 ευρώ και ανέλαβε την υποχρέωση πέραν του όρου τον οποίο έθεσε το εφετείο να αποκτήσει μόνιμο τόπο κατοικίας στη Γερμανία, να δίνει το «παρών» σε τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ο εκπρόσωπος του εφετείου, πάντως, διευκρίνισε ότι τα εντάλματα εις βάρος του κ. Χριστοφοράκου παραμένουν σε ισχύ. Πρακτικά αυτό μπορεί να περιορίζει τις κινήσεις του κεντρικού προσώπου στην ελληνική πτυχή του σκανδάλου της Siemens, δεν σημαίνει ωστόσο τίποτα, καθώς το συνταγματικό δικαστήριο έχει απαγορεύσει την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές για τα δύο πρώτα εντάλματα.

Ο κ. Χριστοφοράκος είναι από χθες ένας ελεύθερος άνθρωπος, αλλά φαίνεται ότι παρά την εξασφάλιση της παραμονής του στη Γερμανία επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. Γι’ αυτό τον λόγο ελπίζει σε κάποια «συνεννόηση» με τις ελληνικές αρχές, συνεννόηση που απέτυχε να κάνει στη διάρκεια της κύριας ανάκρισης. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα επιδιώξει να έρθει σε επαφή μέσω των συνηγόρων του στην Αθήνα με την εφέτη - ανακρίτρια κ. Νικολακέα που ανέλαβε από τον κ. Ν. Ζαγοριανό να συνεχίσει την ανάκριση για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens στην Ελλάδα. Οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου είχαν αναφέρει σε δικόγραφο που είχαν καταθέσει στο συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας στις 14 Αυγούστου 2009 ότι οι πολιτικοί που είχαν προειδοποιήσει τον πελάτη τους να εγκαταλείψει τη χώρα πριν από τις ευρωεκλογές, τον συμβούλευσαν ότι μετά τις εθνικές εκλογές «τα πράγματα θα ηρεμούσαν» και θα μπορούσε να κριθεί με βάση τους κανόνες του κράτους δικαίου.

Το πρόβλημα για την Εισαγγελία Εφετών είναι πως ο κ. Χριστοφοράκος είναι εκζητούμενος, δεν παρουσιάστηκε ήδη μία φορά στις αρχές όταν εκλήθη και ως τέτοιος θα κριθεί. Πολύ περισσότερο που ένας από τους κατηγορούμενους που εμφανίστηκε στον ανακριτή και δεν ήταν ύποπτος επανάληψης των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται, ο κ. Πρόδρομος Μαυρίδης, κρατείται 5 μήνες μετά την απολογία του ακόμα προφυλακισμένος. Οι αιτήσεις του συνηγόρου του κ. Μαυρίδη για άρση των περιοριστικών όρων δεν έχουν εξεταστεί ακόμα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.


ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: