Κυριακή, Οκτωβρίου 04, 2009

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΣ BUSINESS ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗ ΕΛΑΔΟΣ...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ...

Ο θόρυβος που προκάλεσε η πώληση οικοπέδων-φιλέτων της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη, τον Ιούνιο του 2008, θεωρείται από πολλούς ιεράρχες προσπάθεια υπονόμευσης του οικονομικού επιτελείου του αρχιεπισκόπου: Του μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου και του Αντ. Ζαμπέλη, προέδρου και διευθυντή αντιστοίχως της αρμόδιας οικονομικής υπηρεσίας.

Η έκταση, εμβαδού 4 στρεμμάτων, βρίσκεται στην τοποθεσία «Λιμάνι Μαλτσινιώτη» και πουλήθηκε στον επί χρόνια καταπατητή της, ο οποίος τη μεταβίβασε σε τρεις off shore εταιρείες με έδρα την Κύπρο.
Ο μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος, επί χρόνια πρόεδρος των οικονομικών υπηρεσιών, με επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο ζητάει «πειστικές απαντήσεις», αφού όπως λέει «αν όντως τα πράγματα έχουν ως παρουσιάζονται στον τύπο, επιστρέφομεν εις παλαιοτέρους χρόνους».

Ο Αντ. Ζαμπέλης υπέβαλε πολυσέλιδο υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο, στο οποίο αναφέρεται ότι:
1 «Τα αποκομισθέντα χρηματικά ποσά από τα συμβόλαια εκποιήσεως των οικοπέδων ανέρχονται στο συνολικό ύψος των 20.000.000 ευρώ. Η αντικειμενική αξία τους ήταν 13.484.018 ευρώ, δηλαδή επιτεύχθηκε όφελος 6.515.982 ευρώ, περίπου 50% πάνω από την αντικειμενική αξία των εκποιηθέντων οικοπέδων».
2 «Εγκρίθηκε η έως την 22.7.2009 συμμετοχή με δικαίωμα προτιμήσεως στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος, με αγορά 1.730.077 μετοχών αντί συνολικού ποσού 19.549.870,10 ευρώ, δηλαδή προς 11.30 ευρώ ανά μετοχή. Η σημερινή αξία των μετοχών αυτών ανέρχεται στο ποσό των 35.812.594 ευρώ, δηλαδή έχει καταγραφεί υπεραξία ύψους περίπου 16.000.000 ευρώ».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την πώληση.
Στο υπόμνημά του ο Αντ. Ζαμπέλης αναφέρει ακόμη και επιχείρηση δωροδοκίας του ίδιου του αρχιεπισκόπου προκειμένου να πουληθούν τα οικόπεδα σε τρίτα πρόσωπα.
Συγκεκριμένα ο αρχιεπίσκοπος έλαβε επιστολή από δικηγόρο, ο οποίος προσέφερε για την αγορά του οικοπέδου το ποσό των 16.000.000 ευρώ, με την υπόσχεση ότι «προτίθεμαι να σας καταθέσω επιταγή σημαντικού ποσού ως δωρεά για το φιλανθρωπικό σας έργο». Σύμφωνα με το υπόμνημα το «δώρο» προς τον αρχιεπίσκοπο ήταν 500.000 ευρώ.
«Οι προσπάθειες αυτές των επίδοξων αγοραστών-δικηγόρων που σε συνεννόηση με συγκεκριμένο μεσίτη προσπάθησαν να ματαιώσουν την πώληση έπεσαν στο κενό». Λίγες μέρες μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο Ιερώνυμος απομάκρυνε από το περιβάλλον του συνεργάτη του εμπλεκόμενο στην υπόθεση.
Ο μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος έχει πρόθεση να επαναφέρει το ζήτημα στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας στις 15 Οκτωβρίου και να ζητήσει εξηγήσεις από τον αρχιεπίσκοπο ενώπιον όλων των ιεραρχών.

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΕΙΝΑΕΙ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...
ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: