Κυριακή, Οκτωβρίου 11, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΛΠ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ COSCO...

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ COSCO ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΓΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...

Ομόφωνη απόφαση για νέα 48ωρη απεργία για το λιμάνι του Πειραιά έλαβε η Ομοσπονδία Λιμενεργατών.
Αίτημα των λιμενεργατών είναι να επανεξεταστεί η συμφωνία για την ανάθεση της χρήσης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στην κινεζική πολυεθνική εταιρεία COSCO.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) Γιώργος Γεωργακόπουλος, δήλωσε ότι αποφασίστηκε η συνέχεια της απεργίας με το σκεπτικό ότι η καινούργια κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να παγώσει την όλη διαδικασία εγκατάστασης της COSCO, και από εκεί και πέρα να γίνει συζήτηση με όλες τις πλευρές, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στο λιμάνι του Πειραιά.
Έντονη ήταν η αντίδραση του εμπορικού και ναυτιλιακού κόσμου στην είδηση της συνέχισης της απεργίας, καθώς τόνοι εμπορευμάτων παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά και χιλιάδες κοντέινερ με εμπορεύματα βρίσκονται ακόμα στα πλοία.

Στο πλευρό των απεργών τάσσονται το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα εισηγήθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ να απορριφθούν οι σχετικές αιτήσεις της Ομοσπονδίας Λιμενεργατών και του δημάρχου Περάματος.

ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ,ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΥΤΟ.

Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ COSCO,ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΩΣΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΡΓΑZΟΜΕΝΟΥΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
11-10-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γ. Παπανδρέου έχρισε υπουργό Επικρατείας τον Χάρη Παμπούκη, ο οποίος διατέλεσε νομικός σύμβουλος της κινέζικης πολυεθνικής Cosco, αναλαμβάνοντας τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο για την εξαγορά του λιμανιού του Πειραιά!

»Ο Γ. Παπανδρέου που δήθεν κατήγγειλε την πλήρη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και έταζε “επαναδιαπραγμάτευση” της συμφωνίας, φαίνεται ότι πήρε το κατάλληλο πρόσωπο για την κατάλληλη θέση…»

Η "Αυγή" με τον ίδιο τίτλο δηλαδή «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» αναφέρεται στην συνεργάτιδα του κ. Γ. Παπανδρέου , καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου κυρία Σιούτη , γράφοντας ότι : «Δικηγόρος της αγγλικής εταιρείας στην οποία μεταβιβάστηκε παρανόμως το “φιλέτο” της περιοχής Κάβο Σίδερο στην Κρήτη από τη μονή Τοπλού είναι η καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και νομικός, Γλυκερία Σιούτη, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο συμβούλου (περί διοικητικών θεμάτων) στο πρωθυπουργικό γραφείο του Γ. Παπανδρέου.


http://politis-gr.blogspot.com/2009/10/blog-post_10.html

Ανώνυμος είπε...

Στις κινητοποιησεις των λιμενεργατων που εδω και δυο χρονια καλα κρατουν ο ιδιος ο πρωθυπουργος ειχε κατεβει στο λιμανι.
Μιλησε για τα γνωστα [εθνικο ξεπουλημα,σκανδαλο κλπ]
Το θετικο ηταν οτι πολλοι λιμενεργατες δεν τσιμπισαν και μαλιστα του ειπαν οτι αν ποτε γινει πρωθυπουργος ισος να κανει και χειροτερα.
Ποσο προφητικα ηταν τα λογια καποιων απεργων?