Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΞΥΛΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΠ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΗΝ COSCO...

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ,ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΠ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ COSCO...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ...ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ...

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ,ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΕΡΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;;;

Συγκρούσεις σημειώθηκαν, λίγο πριν τις 12, στην οδό Πειραιώς έξω από το υπουργείο, μεταξύ των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απέτρεψαν την είσοδό τους στο κτήριο.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους εργαζόμενους και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά. Νωρίτερα αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε στην είσοδο του υπουργείου με τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος άκουσε τα αιτήματά τους και τους υποσχέθηκε ότι η συνάντησή τους θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα, μετά και τις προγραμματικές δηλώσεις.

Οι εργαζόμενοι δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του υπουργού και παραμένουν έξω από το υπουργείο. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται η καταβολή εκτάκτου επιδόματος για τους ανέργους ύψους 1250 ευρώ, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού, αλλά και μέτρα για την αποπληρωμή των χρεών συναδέλφων τους χωρίς δουλειά.

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα απαράδεκτα γεγονότα και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των εργατών στη Ζώνη, που διεκδικούν έκτακτο επίδομα στους ανέργους, πάγωμα των δανείων και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των ανέργων" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Την άσκηση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις καταδίκασαν με ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνη και Δημ. Στρατούλη, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων. Όπως τόνισαν οι βουλευτές, "η κυβέρνηση, αντί να τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς, θα πρέπει να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, για χορήγηση εκτάκτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ στους ανέργους συναδέλφους τους, για πάγωμα των υποχρεώσεών τους από δόσεις δανείων και για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις των σπιτιών τους".

Ερωτηθείς για το γεγονός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, δήλωσε ότι η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων κρίθηκε απαραίτητη επειδή επιχειρήθηκε από τους εργαζομένους να γίνει κατάληψη του κτηρίου.

ΠΡΕΖΑ TV
15-10-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΛΟ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΙΛΙΑΡΙ.
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ 2 ΟΥΚΡΑΝΕΖΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΓΑΜΑΝΕ.ΒΡΕ ΟΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

Προς "Ανώνυμο 8:15μμ" το ωραίο σχόλιο που έγραψες δεν στέκει καθόλου με το τι έγινε. Γιατί όταν εσύ κάποτε με το "κακό" θα κατέβεις στο δρόμο για να διεκδικήσεις τα αιτηματά σου, εύχομαι να σου ανοίξουν το κεφάλι οι ΜΑΤΑδες και ύστερα να σε σβαρνίζουν για "παραδειγματισμό" (πάντα) στο δρόμο..... έτσι για να φας και συ τον "ΠΟΥΛΟ".
Και τέλος να βρέθουν κανά 2,3 εργάτες να σου προσφέρουν άλλον ένα γύρο ξύλο για να κατανοήσεις καλύτερα τα πράγματα.

Αυτά κύριε ανώνυμε, να τα λες όταν κατεβαίνουν άλλοι και κλείνουν τους δρόμους μερόνυχτα, όπως ας πούμε οι κουκουλοφόροι.

Και αντέ ουστ τώρα, ψυχανόμαλε της κοινωνίας.!!!

Ανώνυμος είπε...

mi midias pedimoy anarxokoymoynistes diran

Ανώνυμος είπε...

Pasokos den eime alla kai oi metaloergates nomizo oti to parakanoune poles fores kai malista nomizo oti sproxnonte epi toutou apo tis aristeres dynameis
oraia pigane na doune ton papara ton Loverdo ton eide to proedreio kalos i kakos ta aitimata tous den vrikane apoixisi apo tous prasinomlakes eine diladi dikaiologia na theloune na mpoukaroune mesa sto gamoypourgeio? na kanoune ti?mipos allaxei gnomi to malakistiri o Loverdos?Apla tha mpenane gia tsampouka kai tha ta kanane lampogyalo
kai epeita re malakes aneggefaloi aristeromalakes poios tha plirone ta gamisiatika eseis? i Papariga? o Tsipras?o Malakopapandreou? i oi dexiopoustes?
EMEIS RE GAMOANEGKEFALOI LOVOTOMIMENOI ARISTERISTES TIS PLAKAS.Tsampa magkes eisaste re