Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

ΧΩΡΙΣ LAPTOP ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΠΟΤΕ ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ....

Στον Συνήγορο του Πολίτη θα απευθυνθεί το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νομού Μαγνησίας, προκειμένου οι μαθητές που ουσιαστικά φοιτούν στην Α' τάξη Γυμνασίου του συγκεκριμένου σχολείου να μπορέσουν να λάβουν τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Επίσης έναν και πλέον μήνα μετά την έναρξη των σχολείων, από το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής λείπουν εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα να μη διδάσκονται βασικά μαθήματα. Οι γονείς είναι ανήσυχοι με την όλη εξέλιξη σημειώνοντας πως «το σχολείο είναι όλος ο κόσμος αυτών των παιδιών».

Στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Μαγνησίας που λειτουργεί με δύο τομείς, Γεωπονίας και Πληροφορικής, φοιτούν 70 και πλέον μαθητές. Η φοίτηση γίνεται στην Α' Βαθμίδα που αντιστοιχεί στο Γυμνάσιο και στη Β' Βαθμίδα που αντιστοιχεί στο Λύκειο. Επομένως στο σχολείο υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου δεκαπέντε μαθητές οι οποίοι φοιτούν σε σχολείο που τυπικά είναι ΤΕΕ, στην πράξη όμως είναι Γυμνάσιο.
Ωστόσο αυτοί οι μαθητές έχουν αποκλειστεί από το υπουργείο Παιδείας ως προς τη χορήγηση των κουπονιών αξίας 450 ευρώ για την απόκτηση των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως ισχύει για τους υπόλοιπους μαθητές της Α' τάξης Γυμνασίου.

Η διευθύντρια του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Μαγνησίας Ματούλα Νάνου, είπε πως το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής του Νομού Μαγνησίας ιδρύθηκε το 2002 σύμφωνα με τον νόμο 2817/00 και τα παιδιά διδάσκονται μαθήματα του Γυμνασίου. Σύμφωνα με τον νέο νόμο 3699/08 η Α' Βαθμίδα του ΤΕΕ μετατρέπεται σε Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο. «Επειδή όμως μέχρι στιγμής δεν έγινε η μετονομασία, γι' αυτό και τα δεκαπέντε παιδιά μας δεν μπορούν να λάβουν τα κουπόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να απευθυνθούμε και στον Συνήγορο του Πολίτη για το θέμα. Οι αρμόδιοι μένουν στο γράμμα του νόμου, με αποτέλεσμα οι μαθητές μας να νιώθουν την απόρριψη».
Την ίδια στιγμή παραμένουν τα προβλήματα της έλλειψης εκπαιδευτικών και της έλλειψης κτιριακών υποδομών στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής του Νομού Μαγνησίας.

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΓΙ'ΆΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΑΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ;;;
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
15-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: