Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2009

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ...

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Siemens, που αφορούν το λογαριασμό του Α. Rocco, έρχονται στο φως.
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Τάσος Τέλλογλου, η αμερικανική δικηγορική εταιρία Debevoice & Plimpton, στον τόμο που αφορά το σύνολο των πληρωμών προς την Ελλάδα από τη μητρική εταιρεία Siemens, καταγράφει πληρωμές για τις προμήθειες του ρουμάνικου ΟΤΕ, της Romteleckom (η οποία είναι κατά 54% θυγατρική του ΟΤΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αμερικανών, δόθηκαν συνολικά 13,8 εκατομμύρια ευρώ σε μίζες.
Ανάμεσα στις πληρωμές ξεχωρίζει και μία πληρωμή 300.000 μάρκων στο λογαριασμό 22157 στην τράπεζα CIBC με επωνυμία A. Rocco που είχε συνδεθεί με πολιτικό πρόσωπο που είχε ευθύνη για τις προμήθειες του ΟΤΕ στο διάστημα 1997-2000.
Το ελληνικό δημόσιο έχει αποσπάσει θετική απόφαση της ελβετικής εισαγγελίας για το άνοιγμα του συγκεκριμένου λογαριασμού, αλλά οι δικηγόροι του δικαιούχου έχουν ασκήσει ένδικα μέσα.

Στο μεταξύ, αναφορικά με την καθυστέρηση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης για την απόφαση έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο Τάσος Τέλλογλου τόνισε ότι το Β’ τμήμα του Δικαστηρίου υπάρχει δυστοκία, γιατί παρά το γεγονός ότι οι Συνταγματικοί Δικαστές θεωρούν το ελληνικό αίτημα πολύ αδύνατο, γνωρίζουν ότι αν αποφασίσουν να μην εκδώσουν τον Χριστοφοράκο στην Ελλάδα και δεχτούν το αίτημά του για αντισυνταγματικότητα της απόφασης του Εφετείου, βάζουν σε κίνδυνο το οικοδόμημα για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Η απόφαση επρόκειτο να εκδοθεί την Παρασκευή, αλλά η λήψη της αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

12 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΗΡΑΝ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS,ΩΣΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΤΗΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ...ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΟΧΗΣ ΤΟΥΣ...
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ...ΠΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
10-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: