Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ STAGE ΚΑΙ Ο ΣΕΒ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ...


ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ...

Τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την εργασία και την κοινωνική ασφάλιση συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση του υπουργού Απασχόλησης με τη διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών(ΣΕΒ),σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Α.Λοβέρδου μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο υπουργός συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη μαύρη εργασία, τις εγγυήσεις στο χώρο της εργασίας, τη γρηγορότερη απονομή των συντάξεων καθώς και οι δέκα προτάσεις του ΣΕΒ για την αντιμετώπιση της ανεργίας που παραδόθηκαν στο υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται προτάσεις για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για νεοπροσλαμβανόμενους καθώς και για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ.Δ.Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε τη συζήτηση ουσιαστική και χρήσιμη και επανέλαβε τη διάθεση συνεργασίας και συνεισφοράς από την πλευρά του Συνδέσμου. Είπε ακόμη ότι τέθηκαν στο τραπέζι θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των κονδυλίων.

Αναφορικά με τα Stage από πλευράς ΣΕΒ τονίστηκε ότι ο Σύνδεσμος συμφωνεί με την κατάργησή τους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα "δεδομένου ότι τα προγράμματα αυτά είχαν εκφυλιστεί τα τελευταία χρόνια σε μοχλό πελατειακών σχέσεων, καταδικάζοντας σε μια ιδιότυπη πολιτική και επαγγελματική ομηρία χιλιάδες νέους". Τονίστηκε ακόμη ότι ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί να σχεδιάσει από κοινού με την κυβέρνηση την αξιοποίηση των stage στον ιδιωτικό τομέα, με στόχο να παράσχει πρόσθετα επαγγελματικά οφέλη στους νέους εργαζόμενους. "Η αποσύνδεση των stage από το δημόσιο τομέα, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και η επανασύνδεσή τους με την ιδιωτική οικονομία, αν σχεδιαστεί σωστά, μπορεί να τονώσει ουσιαστικά τόσο την απασχόληση όσο και την παραγωγικότητα". Αναφορικά εξάλλου με τη νομοθεσία περί ενοικίασης εργαζομένων από τον ΣΕΒ αναφέρεται πως- όπως προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση-οι όποιες παραβάσεις θα αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση ως "εχθρός".

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ο κ.Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι ο ΣΕΒ θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με στόχο να γίνει μια καλή συμφωνία για όλες τις πλευρές και χρήσιμη για την οικονομία. Τάχθηκε επίσης έμμεσα υπέρ της υπογραφής διετούς σύμβασης, όπως αυτή που ισχύει τώρα και λήγει το Δεκέμβριο.

ΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΣΕΒ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ STAGE ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ...ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ε.Ε...ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ...ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
27-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ.

ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.