Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2009

ΝΑ ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ 6 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2003 ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 21 ΜΑΘΗΤΕΣ


Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του ΑΠ Ν. Μαύρος πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης που έχουν καταθέσει οι έξι καταδικασθέντες για το πολύνεκρο δυστύχημα (13 Απριλίου 2003) στο Μαλιακό κόλπο, που βρήκαν το θάνατο 21 μαθητές του Λυκείου από το Μακρυχώρι Ημαθίας.

Ο κ. Μαύρος υποστήριξε ότι η καταδικαστική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Λάρισας έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και κατά συνέπεια πρέπει να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης.Για το θάνατο των 21 μαθητών καταδικάστηκαν ο οδηγός της νταλίκας Δημήτρης Ντόλας σε κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών, ο εκ των συνιδιοκτητών της νταλίκας Φώτιος Καβελίδης σε κάθειρξη 14 ετών και τριών μηνών, ο δεύτερος εκ των συνιδιοκτητών της νταλίκας Αναστάσιος Καμέας σε κάθειρξη 11 ετών και τριών μηνών, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Ακρίτας» Δημ. Χαμπούρης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, τεσσάρων μηνών και 15 ημερών, καθώς η κατηγορία της διατάραξης συγκοινωνιών μετετράπη από «ενδεχόμενο δόλο» σε «ασυνείδητη αμέλεια», ο διευθυντής του εργοστασίου νοβοπάν Πολυχρόνης Δαρδαμπούνης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, 11 μηνών και 15 ημερών, ο προϊστάμενος βάρδιας του εργοστασίου Μωυσής Αλεξάκης σε φυλάκιση τριών ετών και 11 μηνών.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΦΥΛΑΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΚΔΟΣΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ;;;
ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ
21 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΖΩΕΣ.

ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
10-11-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δολοφόνοι δεν είναι. δόλο δεν είχαν.
μπορεί να είναι εγκληματική η αμέλειά τους, αλλά δεν ήθελαν σε καμιά περίπτωση να σκοτώσουν τους μαθητές.