Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2009

ΑΝΑΣΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ....ΑΥΤΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ...ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ...

Τα σχέδια του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών για την κράτηση και αποθήκευση πληροφοριών για κάθε είδους τηλέφωνο, email και διδικτυακή επίσκεψη δεν πρόκειται να εφαρμοστούν άμεσα, χωρίς ωστόσο να ακυρωθούν. Το εν λόγω σχέδιο είχε συγκεντρώσει σημαντική υποστήριξη, καθώς μόλις 90 από τους 221 βουλευτές απέρριψαν την πρόταση.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο παρακολούθησης δεν θα πραγματοποιηθεί πριν τις εκλογές για να μην διακυβευθεί η ουδετερότητα των εκλογών. Παρότι οι υπουργοί υποστήριξαν εχθές δημόσια ότι εκφράζονται από το σχέδιο, αποφάσισαν να μην συμπεριλάβουν το αμφιλεγόμενο μέτρο στην «Queen's Speech» την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή την τελική εκλογική εμφάνιση της κυβέρνησης πριν τις εκλογές.

Το σχέδιο στοχεύει στην ανανέωση του ελέγχου των επικοινωνιών από τις αρχές, έτσι ώστε να καλύπτεται νομικά η παρακολούθηση των νέων μορφών επικοινωνίας μέσω ίντερνετ. Έτσι, προβλέπει την κράτηση πληροφοριών σε σχέση με το πώς οι χρήστες χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το facebook. Η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ήδη το νομικό δικαίωμα να παρακολουθούν τις επικοινωνίες για την παρεμπόδιση του εγκλήματος και της απειλής του εθνικού συμφέροντος.

Ο νέος νόμος θα υποχρέωνε τους προμηθευτές υπηρεσιών πληροφοριών σε σχέση με τις επικοινωνίες, να συλλέγουν και να κρατούν αρχεία από συνομιλίες, οι οποίες εντοπίζονται σε όλο το φάσμα της διαδικτυακής δραστηριότητας (κοινωνικά δίκτυα, chatrooms, ακόμη και διαδικτυακά παιχνίδια).

Η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες θα μπορούν να ζητούν από τους προμηθευτές πληροφορίες για το πότε στάλθηκε μία «επικοινωνία» και μεταξύ ποιων. Στη θεωρία, οι υπηρεσίες νομικής επιβολής θα είναι ικανές να συνδέουν τις πληροφορίες με συγκεκριμένες συσκευές, όπως λαπτόπ ή i-phones. Οι προτάσεις αυτές είναι τεχνικά απαιτητικές διότι προϋποθέτουν ότι ο προμηθευτής πληροφοριών θα κατηγοριοποιεί και θα οργανώνει όλα τα στοιχεία που διέρχονται από τα συστήματά τους.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών David Hanson, τα στοιχεία επικοινωνιών είναι κρίσιμα στην καταπολέμηση του εγκλήματος και στη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας. Από την άλλη, ο Christopher Graham, Επίτροπος Πληροφοριών, δήλωσε ότι η πρόταση αναπαριστά μία μεγάλη αλλαγή στη σχέση μεταξύ κράτους και πολίτη.
Τέλος, το κόστος του σχεδίου υπολογίζεται στα £2bn για τα επόμενα 10 χρόνια.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ Η SCOTLAND YARD ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ "ΥΠΟΠΤΟΥΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ...;;;
ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
10-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: