Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2009

ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΕΜΠ:ΤΟ ATHENS INDYMEDIA ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΩ...

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 989, o κ. Μουτζούρης δήλωσε αποφασισμένος να μη διακόψει τη μετάδοση της ιστοσελίδας, ακόμα και αν καταδικαστεί. Ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρμαχος της ελευθερίας της έκφρασης και στηλίτευσε την υποκρισία, όπως χαρακτηριστικά είπε, καθώς αποκάλυψε ότι οι αστυνομικές αρχές πολλές φορές του έχουν εκμυστηρευτεί ότι χρησιμοποιούν την εν λόγω ιστοσελίδα ως πηγή πληροφόρησης.

Παραλληλα,θεωρώντας εαυτούς «στοχοποιημένους», πρυτάνεις των ΑΕΙ της χώρας προτίθενται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους προς ένδειξη διαμαρτυρίας στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της διοίκησης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου για τη λειτουργία της ιστοσελίδας του indymedia από το δίκτυο του Ιδρύματος.

Τόσο ο πρύτανης του Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, όσο και οι αντιπρυτάνεις Γιάννης Πολύζος και Γεράσιμος Σπαθής, που διώκονται από τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Χρήστο Τζούρα για «το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που φέρεται ότι τελέσθηκε στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2009» -όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο- καταγγέλλουν την ενέργεια ως «πρωτοφανή πολιτική παρέμβαση» που πλήττει τη βασική ακαδημαϊκή αρχή της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

«Ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καταγγέλλουμε στην ελληνική κοινωνία την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, να παραπέμπονται τα τρία μέλη της Πρυτανείας για θέματα που υφίστανται εδώ και 15 χρόνια», δήλωσε ο Κ. Μουτζούρης, δηλώνοντας την αδυναμία του να συλλάβει το σκεπτικό της δίωξης.
Μετά το τέλος της πορείας στην αμερικανική πρεσβεία, ο πρύτανης του Ε.Μ.Π. επέστρεψε στο γραφείο του στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου όπου και δεχόταν μέχρι αργά το βράδυ σωρεία τηλεφωνημάτων από ακαδημαϊκούς, κυρίως δε, τη διαθεσιμότητα ομολόγων του, πρυτάνεων κορυφαίων ΑΕΙ της χώρας, να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους εν είδει ακαριαίας αντίδρασης.
«Οι συνάδελφοί μου δηλώνουν έτοιμοι να παραιτηθούν» εξήγησε, ζητώντας σε αντιδιαστολή την παραίτηση των εισαγγελικών λειτουργών που στήριξαν την ενέργεια.

Με μία λέξη θέλησε να σχολιάσει το γεγονός ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Κίττας: «Πίκρα».
«Να έχουμε φάει τη ζωή μας, να προσπαθούμε να προφυλάξουμε με κάθε τρόπο τα Ιδρύματα και να αποδεικνύεται ότι για όλα φταίνε οι πανεπιστημιακοί», δήλωσε ο κ. Κίττας .
«Στοχοποιηθήκαμε από τους "Πυρήνες της Φωτιάς", στοχοποιούμαστε τώρα και από τον εισαγγελέα».


Την αγανάκτηση και την απογοήτευσή του, από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της παραπομπής της πρυτανείας του Ε.Μ.Π. για παράβαση καθήκοντος, εξέφρασε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρος Κουμπιάς:
«Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε ως διοικήσεις των Ιδρυμάτων μια "καφκική" πραγματικότητα, στο κέντρο της οποίας βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές ως εξιλαστήρια θύματα αδυναμιών του πολιτικού συστήματος και της κοινωνικής παρακμής. Εχουμε την αίσθηση αλλά και σαφείς ενδείξεις ότι οι πρυτάνεις στοχοποιούνται».
«Είναι προφανές ότι λάθη και αβλεψίες συμβαίνουν κατά τα ανθρώπινα δεδομένα. Ομως αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι τα όρια έχουν ξεπεραστεί. Υπάρχει αναβρασμός. Εξετάζουμε τρόπους αντίδρασης, ακόμη και ακραίους, όπως το να οδηγηθούμε σε παραιτήσεις».

«Θα αντισταθούμε με κάθε μέσο» δήλωσε ο αντιπρύτανης του Ε.Μ.Π. Μάκης Σπαθής, αναφερόμενος στις νομικές προεκτάσεις που προσέλαβε το δεδομένο της λειτουργίας της συγκεκριμένης ιστοσελίδας (χρησιμοποιεί δίκτυο του Ιδρύματος επί σειρά ετών) καταγγέλλοντας πολιτικούς και δημόσιους φορείς που έχουν εμπλακεί (ερώτηση ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, εξώδικο ΟΤΕ κ.ά.).
«Θα αντιδράσουμε στην απόπειρα που γίνεται, το Πολυτεχνείο που αποτελεί σύμβολο πανεπιστημιακού ασύλου και ελεύθερης διακίνησης ιδεών, να λειτουργήσει κατασταλτικά και να λογοκρίνει ιδέες και απόψεις, μετά από παρεμβάσεις δυστυχώς εκπροσώπων της πολιτικής εξουσίας που βρίσκουν έδαφος και στη δικαστική εξουσία, συνεπικουρούμενες από διευθυντικά στελέχη του δημόσιου τομέα όπως είναι ο ΟΤΕ», υποστήριξε ο κ. Σπαθής. «Μένοντας πάντα σταθεροί στις αρχές που έχει υπηρετήσει αυτό το Ιδρυμα, θα σταθούμε αντάξιοι σαν διοίκηση σε όποιον επιχειρήσει να προσβάλει τις αξίες που με τόσο κόπο έχει κατακτήσει το Ιδρυμα αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ
ΤΟΥ ΕΜΠ ΓΙΑ ΤΟ ATHENS INDYMEDIA


ΠΡΕΖΑ TV
18-11-2009


enet.gr,protothema.gr

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν κλησει το indymedia θα πρεπει να κλεισουν ολα τα καναλια γα τησ σκηνεσ βιας που δειχνουν καθημερινα

και ολεσ η εφημεριδεσ που φιλοξενουν προκυρηξεις....

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΝΩΝΥΜΕ,ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ TV..

ΤΟ INDYMEDIA ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ SERVERS...ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ!ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!
ΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΝΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΣΕΡΒΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ......

ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΙ ΕΙΔΕΩΝ.....

ΝΙΑΝΙΑΡΟ ΕΓΟ ΔΕΝ ΣΕ ΕΒΡΙΣΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ......

ΑΝΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΒΛΑΚΑ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ

GLYPSE TO KRATOS MALAKA

Ανώνυμος είπε...

2:42 μμ

se kovo to poly gia 10-12 xronon.

οταν θα μεγαλωσεις λιγο και θα βγαζεις δικο σου χαρτζιλικι,θα μαγειρευεις μονος σου και θα εχεις ξεπαρθενιαστει τοτε μιλα ξανα για φασισμο, συστημα κτλ..

θα μας κανουν τωρα μαθημα και τα αμουστακα και αγαμητα 15χρονα ρε.

Kranoforos είπε...

Πρώτα να κλείσουν τα τσοντοκάναλα και μετά τα κανάλια των εργολάβων...και μετά αν κλείσουν αυτά να πατήσει το OFF και το Indymedia....

ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

Κακώς εκπέμπει από το ΕΜΠ , να το μεταφέρουν στους servers του Μαξίμου.

Ανώνυμος είπε...

hlithie
ante asxolithite me kati sobaro sth zoh sas apo to na eiste tsatsi ths diaftharmenhs elit poy mas kybernaei malakes...

exetai kanei ton patriotisma kseftila
hlithioi fasistes

sas enoxlh h aneksarthth enhmerosei skatomalakes ante glypste ligo blamenh to kratos.................................

Ανώνυμος είπε...

2.42 ΡΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ Η ΑΛΒΑΝΟ-ΠΑΚΙ ΕΙΣΑΙ Η ΝΗΠΙΑ ΜΙΚΡΑ.
ΕΣΥ ΚΟΠΡΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Το ATHENS INDYMEDIA προκαλει.

Ο Πρυτανης πλακα μας κανει?

Με τα δικα μας λεφτα,θα συνεχισει να λειτουργει το ATHENS INDYMENDIA?
Τι γινεται,που να παρει ο διαλος,μεσα στα Πανεπιστημια?
Τι αλισβερισι ειναι αυτο αναμεσα στις Πρυτανικες Αρχες και τους Αναρχικους?
Τελικα οι Αναρχικοι τι ειναι?
Κρατος η Παρακρατος?
Ξεφτιλες!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ=ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ=ΣΥΡΙΖΑ=INDYMEDIA=ΕΜΠ=ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

http://4.bp.blogspot.com/_X4lfqpxxOCQ/SwP-Hz7bc1I/AAAAAAAACgg/J5EAx7o90Qw/s1600/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B1.jpg

Ανώνυμος είπε...

provata oloi proooovata!!!
twra sas epiase o ponos gia ta "dika mas lefta".
provata

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι αυτός που έρχεται?
Πάγωσε η γλαρόσουπα!

Ανώνυμος είπε...

afto to oti oi anarxikoi einai tou siriza epidi prin xekinisei i poria ke eixan oi perisoteroi mazemena ta panw fotografi8ikan koda poios malakas to skeftike?

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΛΛΟ ΦΑΣΙΣΤΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ Η ΕΣΤΩ ΤΗΝ WIKIPEDIA

Ανώνυμος είπε...

Είναι αυτονόητο οι προστάτες της σκέψης μας να αποφασίζουν τί πρέπει να φθάσει σε μάς.Δεν εκπλήσει ο φόβος μπροστά στην αδέσμευτη αιρετική σκέψη.Η ποινικοποίηση της είναι το μελλοντικό ζητούμενο.Το πρόβλημα είναι τι θα κάνουν οι "εξαργυρωμένες με κυβερνητικούς θώκους" φωνές του τότε Πολυτεχνείου! Θασταθούν κοντά στον Πρύτανηή η Χούντα έξω είναι όπως το 1973!!!