Δευτέρα, Νοεμβρίου 09, 2009

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΝΑΡΚΟΤΕΣΤ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

Σε εθελοντικό τεστ για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών ξεκίνησαν να υποβάλλονται οι Ιταλοί βουλευτές και γερουσιαστές, τρία χρόνια αφού Ιταλοί δημοσιογράφοι γνωστοποίησαν μετά από εκπομπή τους ότι περίπου το ένα τρίτο από τους προσκεκλημένους βουλευτές έκανε χρήση ελαφρών ναρκωτικών.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα οικογένειας, Κάρλο Τζοβανάρντι, νυν βουλευτή του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πρώην μέλος της κεντρώας πολιτικής δύναμης Udc.

Η Udc είχε προτείνει νόμο που προέβλεπε την υποχρεωτική υποβολή σε τεστ όλων των Ιταλών βουλευτών, αλλά το μέτρο απορρίφθηκε από το ιταλικό κοινοβούλιο.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2006, όταν οι υπεύθυνοι της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής "Le Lene" πήραν δείγματα από τον ιδρώτα Ιταλών βουλευτών και γερουσιαστών εν αγνοία τους. Για να το καταφέρουν, τους έπεισαν ότι πριν τη συνέντευξη, πρέπει να σκουπίσουν το μέτωπο «των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού», με απορροφητικό μαντίλι.

Οι υπεύθυνοι της εκπομπής είχαν κάνει γνωστό ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων τεστ, από τα 50 δείγματα περίπου το ένα τρίτο έκανε χρήση "μαλακών" ναρκωτικών τις τελευταίες 36 ώρες. Οι 12 βγήκαν θετικοί στη χρήση κάναβης και οι 4 στη χρήση κοκαΐνης.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη εκπομπή δεν μεταδόθηκε, λόγω σχετικής απαγόρευσης της δημόσιας αρχής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η πρώτη που υπέστη το τεστ ναρκωτικών ήταν η βουλευτής Λουτσιάνα Πεντότο, του κεντροαριστερού "Δημοκρατικού Κόμματος". "Μου έδωσαν μια κάρτα, η οποία μου επιτρέπει να πάρω τα αποτελέσματα διατηρώντας την ανωνυμία μου και πλήρωσα την προβλεπόμενη χρηματική συμβολή, των 70 ευρώ", δήλωσε η κ. Πεντότο, η οποία παραπονέθηκε, μόνο, για την "τούφα μαλλιών που αναγκάσθηκε να θυσιάσει".
Ο γραμματέας της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, Πάολο Φερέρο, δήλωσε ότι "το τεστ είναι μόνο ένα προϊόν δημαγωγίας", από τη στιγμή που "αν κάποιος κάνει χρήση κοκαΐνης και μετά από τρεις ημέρες υποβληθεί στο τεστ, θα βγει απόλυτα καθαρός".
Ο Κάρλο Τζοβανάρντι απάντησε ωστόσο ότι ο Πάολο Φερέρο "έχει μείνει πίσω", διότι "τα ναρκωτικά μπορούν να ανιχνευθούν, μέσω της ανάλυσης των μαλλιών, για πολλούς μήνες μετά τη χρήση της όποιας ουσίας".

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΧΟΥΝΤΑ,ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ,ΟΠΩΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Κ.Α,ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...
ΠΑΝΤΩΣ ΦΑΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΑΝ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΝΑΡΚΟTEST...
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΛΚΟΤΕΣΤ...ΝΑΡΚΟΤΕΣΤ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιές ωραίες πρωτοβουλίες ρε βλήμα; Οι Ιταλοί αρνήθηκαν και έτσι θα αρνηθούμε και εδώ. Άμα δε σ'αρέσει πήγαινε να ζήσεις στην πατρίδα σου!

Ανώνυμος είπε...

Ρε prezzaki πλάκα μας κάνεις;Τι ναρκοτεστ και αλκοτεστ μας λες;Ούτε την ζώνη ασφαλείας δεν φορούν οι βουλευτές και υπουργοί και ούτε κλήσεις τρώνε!!Στην Ελλάδα ζεις!!