Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2009

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ...ΠΛΕΟΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ!!!...ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...

ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΔΊΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΦΑΡΜΕΣ ΜΕ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΖΩΑ...ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!!!

Ξεχαστε τα μεταλλαγμένα. Ερχονται τα τρόφιμα από κλώνους! Ηδη από το 2008 η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων έχει δώσει το πράσινο φως για την πώληση τροφίμων που προέρχονται από ζώα κλώνους καθώς και από τους απογόνους τους. Υποστηρίζει ότι τα προϊόντα αυτά δεν έχουν καμία διαφορά από όσα παράγονται από μη κλωνοποιημένα ζώα.

Στην Ε.Ε. το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε τον Σεπτέμβριο του 2008 με συντριπτική πλειοψηφία 630 ευρωβουλευτών την κλωνοποίηση ζώων για την παραγωγή τροφίμων και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε ολική απαγόρευση.
Παρ' όλα αυτά οι υπουργοί Γεωργίας της Κοινότητας επανήλθαν τον Ιούνιο του 2009, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης τροφίμων που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα υπό «την προϋπόθεση ότι δεν ενέχουν κίνδυνο για τους καταναλωτές».

Εν τω μεταξύ στις ΗΠΑ ήδη λειτουργεί η πρώτη φάρμα με κλωνοποιημένα βοοειδή της ποικιλίας Angus. Ο νευροχειρουργός Barry Pollard έχει δημιουργήσει στην Οκλαχόμα φάρμα (Pollard Farms), στην οποία εκτρέφονται 22 κλώνοι, γενετικά αντίγραφα της πιο παραγωγικής ποικιλίας βοοειδών.
Οπως και στην περίπτωση των μεταλλαγμένων, οι υποστηρικτές της κλωνοποίησης επικαλούνται την ανάγκη για μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή τροφίμων. Η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) έχει ανακοινώσει ότι πρέπει να διπλασιαστεί μέχρι τα μέσα του αιώνα η παραγωγή τροφίμων για να καλυφθούν οι ανάγκες του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.
Παράλληλα, η κατανάλωση κρέατος στις αναπτυγμένες χώρες έχει υπερδιπλασιαστεί από 10 κιλά ανά άτομο τη δεκαετία του '60 σε 26 κιλά σήμερα, με τη FAO να εκτιμά ότι το 2030 η κατανάλωση θα φθάσει στα 37 κιλά ανά άτομο. Σήμερα από τα 2,4 εκατ. καταγεγραμμένα βοοειδή της ποικιλίας Angus στις ΗΠΑ, μόνο 56 είναι κλώνοι. Αιτία, το υψηλό ακόμη κόστος παραγωγής αλλά και η επιφυλακτική στάση των καταναλωτών. Σε ολόκληρο τον κόσμο τα κλωνοποιημένα ζώα υπολογίζονται σήμερα σε 6.000.
Η κλωνοποίηση μιας αγελάδας κοστίζει 15.000 δολάρια ενώ 4.000 δολάρια κοστίζει η κλωνοποίηση χοίρων.

ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: