Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2009

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ...

Εντείνονται οι τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης καθώς έχουν περάσει ήδη οι μισές από τις 100 ημέρες που είχε θέσει ο Γιώργος Παπανδρέου ως το κρίσιμο διάστημα για να ξεδιπλωθεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τη χώρα, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό της.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν πολλά προβλήματα δυσλειτουργιών και, το κυριότερο, να μην υλοποιούνται οι νέες πολιτικές για τις οποίες προεκλογικά είχε δεσμευθεί το κυβερνών κόμμα. Μέλη της κυβέρνησης προσδιορίζουν ότι τα αίτια αυτής της κατάστασης που απειλεί να δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα στη νέα διακυβέρνηση, εντοπίζονται σε τρία επίπεδα:

1. Στον γενικό συντονισμό και τις σχέσεις ανάμεσα στους υπουργούς και τους υφυπουργούς.
2. Στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, με τη διαδικασία να ακολουθεί πολύ χαμηλούς ρυθμούς.
3. Στη διαχείριση των κρίσεων που προκύπτουν.

Όπως εξηγούν, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου να τη συντονίσει, εν τούτοις πολλά γεγονότα ξεφεύγουν από την επίβλεψή του. Ο κ. Πάγκαλος κατ΄ επανάληψιν έχει ζητήσει από τους υπουργούς να τον ενημερώνουν και είναι γνωστό ότι στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ουσιαστικά επιτέθηκε κατά των υπουργών που καθυστερούν να ενημερώσουν το Μέγαρο Μαξίμου για τις επιλογές τους σχετικά με τις θέσεις των γενικών και ειδικών γραμματέων. Ο κ. Πάγκαλος που δεν κρύβει την οργή του στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες του για την καθυστέρηση που σημειώνεται στα υπουργικά γραφεία, θεωρεί ότι αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου δεν αντιλαμβάνονται πως οι χρόνοι είναι ασφυκτικοί. Πρέπει να σημειωθεί ότι ύστερα από την πίεση περισσότερο των μέσων ενημέρωσης, δόθηκε χθες το βράδυ ακόμη μια «δόση» γενικών και ειδικών γραμματέων ανεβάζοντας τον αριθμό των διορισθέντων σε 40, από σύνολο 88 γραμματέων. Έχει τη σημασία του το γεγονός ότι ορισμένες επιλογές ήταν ήδη γνωστές από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης, αλλά για λόγους άγνωστους που προφανώς αφορούν την ταχύτητα του μηχανισμού που ελέγχει και προτείνει, ανακοινώθηκαν μόλις χθες.

Εκτός από αυτό, το πιο ανησυχητικό είναι ότι παρά τα περί του αντιθέτου διακινούμενα, ακόμη δεν έχει γίνει η κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργών και υφυπουργών. Έτσι, σε όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία υπάρχουν υπουργοί που διαχειρίζονται όλα τα θέματα και υφυπουργοί που λειτουργούν ως... σύμβουλοι των υπουργών καθώς δεν έχουν την παραμικρή αρμοδιότητα.

ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑ ΔΙΑΡΡΟΕΣ...ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑ ΑΡΘΡΑ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ...
ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: