Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2009

ΟΡΘΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕ Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ,ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ...

Ορθώς καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου ο τέως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και τέως βουλευτής της ΝΔ κ. Ι. Κεφαλογιάννης , καθώς και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Διοικούσης Επιτροπής (ΝΟΔΕ) και περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Αρκάδιος Σπανουδάκης , για το αδίκημα της πρόκλησης τέλεσης ψευδορκίας.
Αυτό υποστήριξε χθες στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας κ. Ν. Παντελής και πρότεινε να απορριφθούν οι αιτήσεις αναιρέσεως των δύο στελεχών της ΝΔ για το αδίκημα της ψευδορκίας, καθώς στην καταδικαστική απόφαση υπάρχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Αντιθέτως, ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις των δύο και να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση ως προς το σκέλος που αφορά το αδίκημα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία.
Ο κ. Κεφαλογιάννης έχει καταδικαστεί, σε δεύτερο βαθμό, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου σε φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή, καθώς πίεσε αστυνομικούς να καταθέσουν ευνοϊκά στο στάδιο της ανάκρισης για κατηγορούμενο εμπλεκόμενο σε υπόθεση καλλιέργειας χασίς. Ειδικότερα, έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών για το αδίκημα της ψευδορκίας και ενός μηνός για το αδίκημα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία.
Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή, τότε οι κκ. Κεφαλογιάννης και Σπανουδάκης θα γλιτώσουν έναν μήνα φυλάκιση. Δηλαδή θα απαλλαγούν από την κατηγορία της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία.

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...Ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΒΑΦΤΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ;;;
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ....

ΠΡΕΖΑ TV
18-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: