Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2009

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...

Αναβλήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εξαιτίας του αποκλεισμού του υπουργείου από στελέχη του ΠΑΜΕ. Επρόκειτο για την πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό. «Θέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού αυτή τη στάση, πιστεύοντας ότι είναι καταστροφικό να επενδύουμε πολιτικά στα προβλήματα κι όχι στις λύσεις τους», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο κομμουνιστικό κόμμα συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του υπουργείου, απέκλεισαν τις εισόδους και δεν άφησαν τις αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να περάσουν στο κτήριο. "Ενώ έχουμε διευκρινίσει σε όλα τα επίπεδα ότι δεν θα μεταφέρουμε βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων, ενώ έχουμε διαψεύσει όλα τα κινδυνολογικά σενάρια που γράφονται, ένα κόμμα απαγορεύει στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συζητήσουμε για ένα σοβαρότατο πρόβλημά μας, το Ασφαλιστικό", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

"Ο εκνευρισμός του υπουργού Εργασίας μαρτυρά τη βαθιά του ενόχληση για τη δράση των εκπροσώπων των ταξικών συνδικάτων (του ΠΑΜΕ) και τις θέσεις του ΚΚΕ που ξεσκεπάζουν την απάτη του διαλόγου που στήνεται για να συγκαλυφθούν τα νέα αντεργατικά προαποφασισμένα σχέδια στο ασφαλιστικό", ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, απαντώντας στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Νωρίτερα, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα έδωσε συνέντευξη Τύπου, με την οποία απέκλεισε κάθε συζήτηση για το ασφαλιστικό. Σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικού ή ακόμη και τηλεοπτικού διαλόγου, είπε ότι "δεν η ώρα των ντιμπέιτ, είναι η ώρα των συλλαλητηρίων".
"Η απάντηση του ΚΚΕ είναι πόλεμο στον πόλεμο", δήλωσε για το Ασφαλιστικό.

Για προσχηματικό διάλογο έκανε λόγο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνοντας ότι "κάθε φορά και με όποια κυβέρνηση, όταν άνοιγε το ζήτημα ασφαλιστικού και καλούνταν τα συνδικάτα σε διάλογο, οι εργαζόμενοι έβγαιναν πάντα στο τέλος ζημιωμένοι".
Αύριο, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον ΣΕΒ και την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου.

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2009

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα μασ κλασουν τα αρχιδια το πολυ πολυ χρεωστασιο.

Ανώνυμος είπε...

Διάλογο δεν θέλουν,εκείνο δεν θελουν, τ' άλλο δεν θέλουν...
...ας κάνουν επιτέλους την επανάσταση, να πάρουν την εξουσία, να ησυχάσουμε βρε αδερφέ!

Ανώνυμος είπε...

ρε μαλακα πρεζα γιατι δεν γραφεις τιποτα για την τεγοπουλου?

μηπως ο server σου ειναι μεσα στην ελευθεροτυπια????

και πως μαθαινεις ολες τις ρατσιστικες επιθεσεις τοσο γρηγορα και αναλυτικα?

συνεργαζεσαι με συλλογους αλλοδαπων και αυτοι σου δινουν τζαμπα ναρκωτικα??

κατι μου ειπε ενα πουλακι..

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ με αυτα που κανει δειχνει να εχει παρει διαζυγιο με την λογικη.
Τα νταηλικια στην εποχη μας,που το πνευματικο επιπεδο των ανθρωπων ειναι πιο ανεβασμενο απο καθε αλλη φορα,δεν εχουν αποτελεσματα.
Εαν ειχαν,τοτε το ΚΚΕ στις εκλογες του Οκτωβριου θα ειχε ενισχυθει.Εστω και λιγο.
Οι συντροφοι θα πρεπει να αναρωτηθουν αν με τετοιου ειδους κινητοποιησεις συσπειρωνουν τις πλατιες λαικες μαζες.
Μαλλον συμβαινει το αντιθετο.Αν κρινει κανεις απο τα εκλογικα αποτελεσματα.
Ο σεχταρισμος ειναι η κυριαρχη πολιτικη του ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

το πουλάκι ήτανε αλοδαπό?