Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2009

ΤΑ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ...Ο ΛΟΓΟΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...

Η ολοκληρωτική απαγόρευση του αλκοόλ στους εφήβους έχει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Σύμφωνα με νέα έρευνα, αυξάνει την τάση για κατανάλωση οινοπνεύματος.

Μόλις ένα παιδί προσεγγίσει την ηλικία των 14 χρόνων πρέπει να του επιτρέπεται κατά διαστήματα να δοκιμάζει αλκοόλ, αναφέρει έκθεση της Γερμανικής Ψυχιατρικής, Ψυχοσωματικής και Ψυχοθεραπευτικής Ένωσης για Παιδιά και Νέους (BJKPP).
Ωστόσο είναι σημαντικό για τους γονείς να ορίσουν σαφείς κανόνες στα παιδιά τους για τις συνέπειες για οποιαδήποτε παραβίαση. Συγκεκριμένα εάν ένα παιδί επιστρέψει σπίτι μεθυσμένο, είναι καλό να καταστεί σαφές ότι τόση κατανάλωση δεν είναι αποδεκτή και στην επόμενη έξοδο θα πρέπει να μπουν περιορισμοί, συστήνει στους γονείς ο πρόεδρος της ένωσης Μάικ Χέρμπρχολντ.

Η γενική απαγόρευση των εξόδων και των πάρτι δεν είναι λύση. Είναι καλύτερα να επιτρέπουμε στα παιδιά τις ελεγχόμενες εξόδους και να τους δείχνουμε εμπιστοσύνη, γεγονός που τους δημιουργεί τη βάση για την οικοδόμηση καλύτερων σχέσεων και τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή συζητήσεων.

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρε μαλακα πρεζα γιατι δεν γραφεις τιποτα για την τεγοπουλου?

μηπως ο server σου ειναι μεσα στην ελευθεροτυπια????

και πως μαθαινεις ολες τις ρατσιστικες επιθεσεις τοσο γρηγορα και αναλυτικα?

συνεργαζεσαι με συλλογους αλλοδαπων και αυτοι σου δινουν τζαμπα ναρκωτικα??

κατι μου ειπε ενα πουλακι..