Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2009

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΑ ΚΟΥΤΙΑ...

Πανελλαδικό συλλαλητήριο προειδοποιητικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη οι γαλακτοπαραγωγοί. Βασικό αίτημά τους είναι η άμεση ισχύ του νόμου περί αναγραφής προέλευσης στο γάλα.
Προειδοποίησαν για ακραίες εξελίξεις σε περίπτωση μη εφαρμογής του νόμου από τις αρχές του 2010, οπότε λήγει και η νέα προθεσμία που έδωσε στις βιομηχανίες η κυβέρνηση για την αναγραφή προέλευσης. Επίσης, οι γαλακτοπαραγωγοί απηύθυναν κάλεσμα και στους καταναλωτές να στηρίξουν το ελληνικό αγελαδινό γάλα.
«Με αυτόν τον τρόπο και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, διασφαλίζονται και οι 180.000 θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα του κλάδου, από την παραγωγή μέχρι το ράφι» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Ελλάδας, Γιώργος Κεφαλάς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Τάκης Πεβερέτος χαρακτήρισε «φθηνές» δικαιολογίες τα λεγόμενα της κυβέρνησης για τη νέα αναβολή εφαρμογής του νόμου και πρόσθεσε ότι «είναι δικαίωμα των καταναλωτών να ξέρουν ακριβώς τι αγοράζουν».

Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι γαλακτοπαραγωγοί, κρατώντας μαύρες σημαίες και πλακάτ με συνθήματα ενημέρωσαν το κοινό τη δεινή κατάσταση του κλάδου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Δεκεμβρίου εκδικάζεται στις Βρυξέλλες η νέα υπόθεση της αναγραφής προέλευσης στο γάλα.

ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΥΟΥΝ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ MADE IN EU ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ..ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΦΤΗΝΑ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΙΑ -Δ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΙΑ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΤΟ ΓΑΛΑ 0,72 εως 0,85
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 1,30 ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΟΥΣΤ