Σάββατο, Νοεμβρίου 07, 2009

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς το 48ωρο που ακολουθεί θα σφραγίσει είτε την άρση του αδιεξόδου είτε την παράταση των κινητοποιήσεων.
Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ συνεδριάζουν αύριο, για ν αποφασίσουν εάν θα συνεχιστεί η απεργία που έχει «νεκρώσει» εδώ και μια εβδομάδα το εμπορικό λιμάνι.

Γι αυτό, θα πρέπει, ίσως και σήμερα, να αναμένεται κάποια κυβερνητική πρωτοβουλία προώθησης του «παγωμένου» διαλόγου με τους εργαζόμενους και από το αποτέλεσμά της θα κριθεί εν πολλοίς η συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα απασχολεί σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο και από προχθές γίνονται διαβουλεύσεις και με την κινεζική πλευρά.

Σημείο - κλειδί φαίνεται ότι θα αποτελέσει η διατήρηση του ιδιόμορφου καθεστώτος «παγώματος» της εισόδου της κινεζικής εταιρείας στο ΣΕΜΠΟ, το οποίο ζητάνε οι εργαζόμενοι να συνεχιστεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, για να γίνει διάλογος επί των εργασιακών θεμάτων σε συνδυασμό με τη διασφάλιση του δημόσιου ελέγχου στη λειτουργία του ΣΕΜΠΟ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά βρίσκονται 6.376 κοντέινερ και δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, αφού ούτε πλοία προσεγγίζουν ούτε κοντέινερ εξαγωγής φτάνουν αυτές τις μέρες στο λιμάνι.
Από αυτά τα κοντέινερ τα 4.948 περιέχουν είδη εισαγωγής, τα 603 είναι προς εξαγωγή, τα 690 προορίζονται για διαμετακόμιση και τα 135 είναι ψυγεία. Ωστόσο και οι επαγγελματικοί φορείς αποφάσισαν να αναμένουν τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου πριν προχωρήσουν σε δικαστικές ενέργειες.

«Θα καταθέσουμε τη Δευτέρα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, εφόσον τελικά αποφασιστεί η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Θα στραφούμε εναντίον όσων ευθύνονται για την κατάσταση του λιμανιού», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιώργος Κασιμάτης, διευκρινίζοντας ότι η αίτηση θα είναι της Ενωσης και των Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Αθήνας και Πειραιά.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
7-11-2009

ethnos

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επιστρατευση ή αυτοφωρο και φυλακη σε ολη την συμμορια να τελειωνουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ.
ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΣΟΕ ΜΑΚΚΑΚΑ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

την συμμορια που εφαγε το λιμανι ποιος θα τη χωσει μεσα?

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει Κρατος?
Εαν υπαρχει να επιβαλει κυρωσεις.
Να υλοποιηθει η συμβαση με τους Κινεζους.
Σε ολο τον κοσμο δινεται μαχη για την προσελκυση επενδυσεων.Δεν ειναι δυνατον εδω καποιες συντεχνιες να δημιουργουν προβληματα και να διωχνουν ξενα κεφαλαια που ειναι απαραιτητα για την αναπτυξη του τοπου.

Pink Floyd είπε...

με ποιους ορους πουληθηκε το λιμανι απο την νεα δημοκρατια θα μας πει καποιος?αντι να λεμε συνεχεια για τους εργαζομενους?ε?ε?

http://andreas-pinkfloyd.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

150.000.000 ENOIKIO TON ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙ 10.000.000 ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΚΕΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ +2000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ +ΚΟΜΒΟΣ ΤΗΣ ΣΟΣΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ +3ΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΦΟΡΤΙΩΝ (ΣΗΜΑΙΝΕΙ +ΦΟΡΤΗΓΑ+ΚΑΥΣΙΜΑ+ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ+ΔΙΟΔΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΟΠΡΟΙ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_9082.html

deite k auto
dn borei na alazun apofasiseis gia ependiseis kathe fora pu allazei kivernish