Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2009

ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΟΛΠ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση μετά τη νέα 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι λιμενεργάτες, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος και το Τοπικό Επιμελητήριο ετοιμάζονται να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά των απεργών. Πάντως, μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστράτευσης των λιμενεργατών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος μετά το υπουργικό συμβούλιο δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να δει εάν τα αιτήματα των εργαζομένων συνάδουν με την έννομη τάξη και το συμφέρον της χώρας».
Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση της ΟΜΥΛΕ για συνέχιση των κινητοποιήσεων και τόνισε ότι δεν υπάρχει νομιμοποιητική βάση για αυτές τις κινητοποιήσεις.«Ανοιχτός διάλογος σημαίνει ανοιχτά λιμάνια», τόνισε.

Απαντώντας στην υπουργό οι λιμενεργάτες ανέφεραν ότι «αντί η κα Κατσέλη να συμβάλει στην εξομάλυνση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι του Πειραιά, συντείνει στη πόλωση και το αδιέξοδο».
Οι λιμενεργάτες σημειώνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση δεσμεύτηκε για διαπραγμάτευση επί του συνόλου της σύμβασης παραχώρησης με γνώμονα το Δημόσιο και Κοινωνικό Συμφέρον και την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. "Η συμφωνία της 17ης Οκτωβρίου, η οποία οδήγησε στην αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, προϋπόθετε τον διάλογο για την δεσμευτική διαμόρφωση ενός πλαισίου διαπραγμάτευσης με αιχμή την κατοχύρωση των Εργασιακών Σχέσεων και του Δημόσιου Ελέγχου του Λιμανιού. Ο διάλογος αυτός δεν έγινε με ευθύνη της κα. υπουργού" τονίζουν οι λιμενεργάτες.

Την ίδια ώρα, συμβολικό αποκλεισμό του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας στον Πειραιά πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Τονίζουν ότι αδυνατούν να καταβάλουν τους μισθούς και να τακτοποιήσουν φορολογικές υποχρεώσεις λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των λιμενεργατών.
Οι ιδιοκτήτες θα επιδιώξουν συνάντηση με την υπουργό Λούκα Κατσέλη προκειμένου να της παραδώσουν ψήφισμα μέσω του οποίου θα της ζητούν να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για να λήξει η κινητοποίηση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ....ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ...ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΤΗΝ COSCO...Η ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
5-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: