Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2009

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ...ΑΡΓΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ...ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ;;;

Καταχρηστικοί κρίνονται, αμετάκλητα πλέον, έπειτα από απόφαση του Αρείου Πάγου τραπεζικοί όροι που αφορούν σε παράνομες όπως αποφασίστηκε χρεώσεις έπειτα από καταγγελία της ΕΚΠΟΙΖΩ.

Οι όροι αυτοί κρίθηκαν καταχρηστικοί, έπειτα από αίτηση της Ένωσης Καταναλωτών η Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) η οποία αναφερόταν σε τρεις όρους των συναλλαγών της Τράπεζας Πειραιώς. Οι όροι αυτοί είναι:

α) Η προμήθεια 0,80 ευρώ ανά συναλλαγή που εισπράττει η τράπεζα για κάθε κίνηση λογαριασμού (ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου) που αφορά ανάληψη ή κατάθεση μετρητών ή κατάθεση επιταγής, όταν οι κινήσεις είναι περισσότερες από τέσσερις το μήνα και ο λογαριασμός έχει μέσο μηνιαίο υπόλοιπο 1.500 ευρώ ή περισσότερες από έξι το μήνα και ο λογαριασμός έχει μέσο μηνιαίο υπόλοιπο 1.500,01 ευρώ έως 30.000 ευρώ ή περισσότερες από 20 το μήνα και ο λογαριασμός έχει μέσο μηναίο υπόλοιπο από 30.000,01 έως 100.000 ευρώ ή περισσότερες από 50 το μήνα και ο λογαριασμός έχει μηναίο υπόλοιπο από 100.000,01 έως 200.000 ευρώ.

β) Η προμήθεια 1,40 ευρώ που εισπράττει η τράπεζα για κάθε κατάθεση που γίνεται σε λογαριασμό πελάτη της από τρίτο πρόσωπο και όχι από τον ίδιο τον πελάτη,

γ) ο όρος που εμπεριέχεται στα στεγαστικά δάνεια που συνάπτει η τράπεζα με τους καταναλωτές και ο οποίος προβλέπει την κατάθεση του δανείου σε δεσμευμένο λογαριασμό και την πληρωμή τόκων από τον δανειολήπτη. Έτσι ενώ το δάνειο λαμβάνεται, στην ουσία τμηματικά, ο καταναλωτής, πληρώνει τόκους για κεφάλαια που κατατίθενται στο λογαριασμό του αλλά είναι δεσμευμένα και στην ουσία δεν έχουν περιέλθει σε αυτόν .

Και οι τρεις χρεώσεις ακολουθούνται αυτούσιες ή σε παρόμοια μορφή από την συντριπτική πλειοψηφία των τραπεζών και συγκεκριμένα η δεύτερη ανέρχεται συνήθως από 1,20 έως 1,50 ευρώ. Στην ανακοίνωση της η ΕΚΠΟΙΖΩ προσθέτει “Mε την αμετάκλητη απόφαση οι καταναλωτές ασφαλώς μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων που έχουν υποχρεωθεί να καταβάλουν, σε εφαρμογή των παράνομων τραπεζικών πρακτικών. Ωστόσο, για ευνόητους πρακτικούς λόγους, στις περιπτώσεις που πρόκειται για μικροχρεώσεις, η διεκδίκηση αυτή είναι σχεδόν αδύνατη".

Επίσης, η ΕΚΠΟΙΖΩ, καλεί το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να επέμβει και να υποχρεώσει όλες τις άλλες τράπεζες, με την απειλή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων, να εγκαταλείψουν αυτές τις παράνομες πρακτικές και κυρίως “'να μην επιτρέψει την συγκάλυψη των παράνομων αυτών πρακτικών με προσχηματικές αλλαγές ή την αντικατάστασή τους με άλλες παρεμφερείς παράνομες πρακτικές'”.

ΑΡΓΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ,ΠΩΣ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ...
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
16-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: