Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2009

ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ...O ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ,ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΙΩΠΗ;;;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ;;
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΝΕΛΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2009 ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΚΑΤΑΛΟΓΟ 1200 ΑΤΟΜΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ,ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ;;;
ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΘΑΥΤΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ;;;
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΑΕ;;;;
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΑΓΕ,ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

Αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων- ελέω στοιχήματος- αγώνων, το νήμα του οποίου έχουν αρχίσει να ξετυλίγουν οι γερμανικές (και όχι μόνο) αρχές με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (UΕFΑ). Στη Γερμανία (όπου τα ύποπτα ματς είναι 32 από τη Β΄ Κατηγορία και κάτω) έφθασαν ήδη τις 15 οι συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στο διεθνές κύκλωμα που στήνει ματς εξαγοράζοντας διαιτητές, ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες.

Στην Ελβετία η Γκοσάου που αγωνίζεται στη Β΄ Κατηγορία απέκλεισε επ΄ αόριστον τον ιταλό μέσο Μάριο Μπιγκόνι, ο οποίος φέρεται να έχει συμμετοχή στο κύκλωμα. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ελβετικής ομάδας κ. Ρόναλντ Γκνέγκι, ο Μπιγκόνι τού είχε αποκαλύψει ότι «δεν ήταν και τόσο καθαρή» η ήττα της ομάδας τους από την Λουγκάνο με 0-4 τον περασμένο Μάιο. «Παράλληλα μου αποκάλυψε ότι τον πλησίασε ένας συμπαίκτης του για να στήσουν το ματς».

Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση της άλλοτε πρωταθλήτριας Ελβετίας Τουν, η οποία απέκλεισε από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής με την Βίντερτουρ τον 22χρονο σενεγαλέζο επιθετικό της Ομάρ Φαγέ , ο οποίος φέρεται επίσης να έχει συμμετοχή στο σκάνδαλο. Οπως αποκάλυψε σε ελβετικό ραδιοφωνικό σταθμό ο συμπαίκτης του Μάρκους Στέλι, «οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τον Φαγέ για να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση, ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή όχι». Απ΄ ό,τι έγινε γνωστό, παίκτες της Τουν έλαβαν 15.000 ευρώ για να ηττηθούν με περισσότερα από τέσσερα γκολ στο ματς του περυσινού πρωταθλήματος με την Ιβερντόν. Το τελικό 5-1 απέφερε στη μαφία του στοιχήματος 60.000ευρώ! Στην Ελβετία τα ύποπτα ματς είναι 22 της Β΄ Κατηγορίας.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, περισσότερα από 200 ματς σε 10 χώρες έχουν στηθεί προκειμένου να επωφεληθεί η μαφία του στοιχήματος προβλέποντας σωστά αποτελέσματα! Υπολογίζεται ότι τα κέρδη της ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ! Οι εμπλεκόμενες χώρες είναι ακόμη η Τουρκία (29 ματς Α΄ Κατηγορίας), η Κροατία (14- Α΄), η Ουγγαρία (13- Α΄), η Σλοβενία (7 - Α΄), η Βοσνία (8- Α΄), το Βέλγιο (17- Β΄). Ανάμεσα στις χώρες όπου διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες είναι και η Αυστρία (θεωρούνται μη αξιόπιστα τουλάχιστον 12 ματς της Α΄ Κατηγορίας), της οποίας ο υπουργός Αθλητισμού κ. Νόρμπερτ Ντάραμπος ζήτησε «τις σκληρότερες ποινές για όσους αποδεδειγμένα έχουν εμπλοκή στο διεθνές σκάνδαλο». Μάλιστα ο κ. Ντάραμπος απαίτησε «να αποβάλλονται από κάθε διοργάνωση όσοι σύλλογοι κριθούν ένοχοι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αστειευόμαστε».

Φαίνεται όμως ότι η θετική αντίδραση των Αρχών απέναντι στο κύκλωμα που στήνει ποδοσφαιρικούς αγώνες είναι... μεταδοτική. Στην Ιταλία η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων που εμπλέκονται σε παράνομα στοιχήματα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο κ. Τζιουζέπε Ποστιλιόνε , πρόεδρος της Ποτέντζα, ομάδα που αγωνίζεται στη Γ΄ Κατηγορία. Οι ιταλικές αρχές ερεύνησαν δέκα ματς μικρότερων κατηγοριών των περιόδων 2007-08 και 2008-9.

Στη μαύρη λίστα των 200 ματς περιλαμβάνονται και τρεις αγώνες των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ και 12 του νεοσύστατου Γιουρόπα Λιγκ, γεγονός που αποδεικνύει ότι το συνδικάτο των παράνομων (και νόμιμων) στοιχημάτων έχει άκρες και σε υψηλά κλιμάκια.

ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2009


vima

3 σχόλια:

ntoutsis είπε...

Τον αγώνα Πανιώνιος-Ντιναμό Τιφλίδας, το Δεκέμβριο του 2004, έθεσε ως αρχή του νύματος, ο ειδικός ανακριτής της UEFA, για στημένα παιχνίδια, Πέτερ Λιμάχερ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung». Στην εφημερίδα αναφέρεται...η αιτία, για την οποία η Ελλάδα δεν ήταν μεταξύ των χωρών, που όπως ανακοινώθηκε από την UEFA, ερευνώνται για βάσιμες υποψίες περί στημένων αγώνων.
«Όλα ξεκίνησαν με τον Πανιώνιο. Εκείνη η περίπτωση μάς έκανε να αντιληφθούμε πως εδώ κάτι τρέχει», τόνισε ο Λιμάχερ, ενώ το δημοσίευμα αναφέρει πως η εξέλιξη του αγώνα (διπλό στο ημίχρονο, άσος στο τελικό) ήταν γνωστή στη Γεωργία αρκετές μέρες πριν το ματς, ενώ αδερφή ενός παίκτη των «κυανέρυθρων» είχε ποντάρει ένα σημαντικό ποσό στο Βελιγράδι.
Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ελλάδα έχει παράγοντες με τρομερή δύναμη και είναι δικτυωμένοι με το πολιτικό σύστημα, κάτι που δεν τους επιτρέπει, όπως είπε ο Λίμαχερ να κάνουν κάτι. Συγκεκριμένα, ένας συνάδελφός του που τον Αύγουστο του 2005 πήγε στο Βελιγράδι για να ερευνήσει την υπόθεση, επέστρεψε άρον άρον στην Ελβετία όταν τον... επισκέφτηκαν τρεις άνδρες στο ξενοδοχείο που διέμενε και τον υποχρέωσαν να παρατήσει τις έρευνες. Η εφημερίδα κάνει λόγο για μια κλίκα στην Θεσσαλονίκη που έστηνε αγώνες, σε συνεργασία με Κροάτες μαφιόζους, για να έχουν επιτυχία στο στοίχημα, κάτι που ήταν 90% επιτυχημένο. Λόγος γίνεται και για την Β' εθνική της Ελλάδας, ενώ από τον περασμένο Γενάρη, μισή ντουζίνα αγώνες ήταν στημένοι, με μια ομάδα να εμπλέκεται σε 5! «Αν δούμε κάποια αφεντικά των ομάδων αυτών, τίποτα δεν μας εκπλήσσει», είπε ο Λιμάχερ, ο οποίος θεωρεί πως η λύση στο πρόβλημα μπορεί να βρεθεί με μυστικούς αστυνομικούς.

ntoutsis είπε...

Γι αυτο επικρατεί σιωπή. Όλα απο εδώ ξεκίνησαν. Είμαστε εντελώς για τον μπούτσο (κατά το Μπέος)...

Ανώνυμος είπε...

ναι αλλά τα γαυράκια πως θα πέρνουν τα πρωταθλήματα χωρίς ξεπουλημένους "δαιτητές" ? Ε ?