Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2009

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ COSCO...ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ...

Ισχυρή παραμένει, από δικαστικής τουλάχιστον πλευράς, η σύμβαση μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, που οδήγησε σε πολλές αντιπαραθέσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίπτονται, για τυπικούς λόγους, οι προσφυγές που είχαν γίνει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση εγκαταστάσεων του λιμένα Πειραιώς, αλλά και κατά της σύμβασης μεταξύ του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς) και της κινεζικής εταιρείας «Cosco Pacific Ltd» για την παραχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ, αργά χθες βράδυ, δέχθηκε ομόφωνα σε «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίαση ότι οι προσφυγές πρέπει να απορριφθούν γιατί οι συνδικαλιστικοί φορείς (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, Ενωση Δοκίμων και Μονίμων Λιμενεργατών) και ο δήμαρχος Περάματος Ι. Γλύκας δεν έχουν έννομο συμφέρον να προσβάλουν την επίμαχη σύμβαση ως παράνομη και άκυρη.

Το δικαστήριο (στην απόφαση που θα δημοσιοποιηθεί επίσημα σε 1-2 μήνες) δέχθηκε ομόφωνα την εισήγηση της συμβούλου Επικρατείας Ε. Νίκα ότι τα σωματεία δεν μπορούν να προσφύγουν κατά της σύμβασης, γιατί με αυτήν δεν επέρχονται μεταβολές στο εργασιακό καθεστώς τους.

Στην εισήγηση τονιζόταν ότι με το να επικαλούνται οι εργαζόμενοι δυσμενή μελλοντική μεταβολή των σημερινών όρων απασχόλησής τους με νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) ουσιαστικά παραπονούνται για την εφαρμογή σε αυτούς της νομοθεσίας που ήδη τους διέπει, με βάση τη μεταβολή εδώ και 10 χρόνια στο εργασιακό καθεστώς του προσωπικού του ΟΛΠ με τον ν. 2688/99.

ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ,ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;;;
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ...
ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΉΔΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ,ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ;;;


ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: