Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2009

Η ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ OCTAPHARMA ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!!!


ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ...
ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,
ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...


ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ...
ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;;;

Τη δέσμευση λογαριασμών του Λαϊκού Νοσοκομείου για ποσόν περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και αυτών της μισθοδοσίας, προκάλεσε η έκδοση διαταγής πληρωμής από φαρμακευτική εταιρεία, λόγω των μεγάλων χρεών προς αυτήν.
Εν τω μεταξύ η Εθνική Τράπεζα, στην οποία δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί, μεταξύ των οποίων και περιλαμβάνονταν και τα χρήματα για τη μισθοδοσία των ειδικευομένων γιατρών και των εφημεριών και επιδομάτων ειδικευμένων γιατρών και προσωπικού, "νίπτει τας χείρας της", και σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι δεν ευθύνεται.

Το θέμα έγινε γνωστό από καταγγελία της ΑΔΕΔΥ, που προκάλεσε η αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων στο νοσοκομείο, και μετά την γνωστοποίηση του θέματος η Εθνική Τράπεζα δηλώνει .ότι θα πράξει ότι της επιτρέπεται για την αποδέσμευση του λογαριασμού και τη διάθεση του ποσού.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, μη γνωρίζοντας, κατηγορούσε την τράπεζα ως υπεύθυνη παρακράτησης του παραπάνω ποσού, που αποτελεί τη μισθοδοσία του προσωπικού του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών

Από την πλευρά της η Εθνική Τράπεζα διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η δέσμευση έγινε μετά από σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Ειδικότερα με βάση τη δικαστική απόφαση (διαταγή πληρωμής του δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών), η φαρμακευτική εταιρεία επέβαλε κατά του Λαϊκού Νοσοκομείου κατάσχεση για ποσό 2.487.554,29 ευρώ στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας.
Η συντηρητική κατάσχεση, σύμφωνα με το νόμο και ανεξάρτητα από τη θέληση της Εθνικής Τράπεζας, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, "έχει ως συνέπεια τη δέσμευση κάθε ποσού που τυχόν έχει το Νοσοκομείο στην Τράπεζα, μέχρι του ύψους της κατάσχεσης''.
Συμπληρώνει δε ότι "το όλο θέμα είναι διαφορά μεταξύ της φαρμακευτικής εταιρείας και του Νοσοκομείου, το οποίο αυτό και μόνο μπορεί να προβεί σε όλα τα νόμιμα μέσα για την αποδέσμευση του ποσού. Η Εθνική Τράπεζα θα πράξει ότι της επιτρέπεται για την αποδέσμευση του λογαριασμού και την διάθεση του ποσού".

Σχολιάζοντας το θέμα η 3μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Λαικού Νοσοκομείου σημειώνει ότι ''με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι για άλλη μία φορά, τόσο το ιατρικό, όσο και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου, έπεσε θύμα ανεύθυνων και παράνομων αποφάσεων κάποιων τεχνοκρατών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν ακόμη και οι κοινωνικές συνέπειες που αυτές προκαλούν. Η κίνηση αυτή από πλευράς της τράπεζας, στερείται νομιμότητας ενώ στρέφεται εναντίον όλων των υπαλλήλωνων - πελατών της που έχουν ήδη υπογράψει ατομικές συμβάσεις με την τράπεζα''.
"Αναμένουμε την άμεση και επίσημη θέση του υπουργείου Υγείας", σημειώνει η ΕΙΝΑΠ, "καθώς το ζήτημα που έχει προκύψει είναι σίγουρα η κορυφή του παγόβουνου, ενώ είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια προβλήματα στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, λαμβάνοντας υπόψιν τα υπέρογκα χρέη αυτών".

Αντίστοιχα, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μετά από επίσκεψη στο Λαϊκό, δήλωσε πως "οι πάντες γνωρίζουν σε αυτή τη χώρα, ότι ο νόμος απαγορεύει κατάσχεση μισθών εργαζομένων από τρίτο για υποχρεώσεις του εργοδότη τους".

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
25-11-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποιος μαλακας δικαστης το αποφασισε αυτο?

αντι ο παληλιθιος να ψαξει τις υπερκοστολογησεις αυτων των εταιριων εβγαλε αυτη την παληλιθια αποφαση.

να κρατηθουν απο τον ιδιο τα λεφτα για την μαλακισμενη αποφαση που εβγαλε. Αλλωστε 6000/μηνα τουλαχιστον χτυπανε ολα αυτα τα αποβρασματα.