Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2009

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ 2002 ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ,ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΑΤ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚ

Με τη σοκαριστική κατάθεση του ενός από τα δύο θύματα, ξεκίνησε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του αστυνομικού, ο οποίος σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα κατηγορείται για βασανιστήρια κατά συρροή με ηλεκτροσόκ, σε βάρος δύο νεαρών ανδρών.
Πρόκειται για τον Χ. Ευθυμίου, ο οποίος φέρεται ότι ως αστυφύλακας είχε υποβάλει στις 14 Αυγούστου 2002 στο Α.Τ. Ασπροπύργου σε βασανιστήρια δύο κρατουμένους, οι οποίοι είχαν προσαχθεί για παράβαση του ΚΟΚ, ένα 17χρονο αγόρι και έναν 20χρονο στρατιώτη.

«Εκείνο το βράδυ», ξεκίνησε την κατάθεσή του ο Ι. Παπακώστας που τότε υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, «είχαμε πάει με φίλους για καφέ με τα μηχανάκια μας. Κάποια στιγμή όταν περνούσαμε μπροστά από το δρόμο που βρίσκεται το Τμήμα, ανέπτυξα λίγο ταχύτητα για να προλάβω τους φίλους μου και με σταμάτησε ένα περιπολικό. Μου ζήτησαν να πέσω κάτω αλλά αρνήθηκα γιατί είχε λάσπες και επειδή δεν είχα πάνω μου τα στοιχεία που μου ζήτησαν, με πήραν στο Τμήμα όπου και μου έβαλαν χειροπέδες.

Κάποια στιγμή ο κατηγορούμενος άρχισε να με ρωτάει επανειλημμένα "γιατί την κοπάνησες" κι εγώ του απάντησα "δεν την κοπάνησα". Τότε με χτύπησε δυο φορές στον ώμο και τρεις φορες στο δεξί πόδι κοντά στα γεννητικά όργανα, με μια μαύρη συσκευή που είχε στη χούφτα του. Δεν ξέρω τι ήταν αυτό αλλά άρχισα να τινάζομαι, έχασα το φως μου, έπεσα στα γόνατα και φώναζα "τι έκανα για να μου το κάνεις αυτό".

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνείται ότι υπέβαλε σε ηλεκτροσόκ τους δύο πολιτικούς ενάγοντες και υποστηρίζει ότι η συσκευή που είχε στα χερια του ήταν ασύρματος που δεν προκαλεί ηλεκτρικές εκκενώσεις. Το ίδιο αναφέρει και το σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διενεργήσει η Ελληνική Αστυνομία σε βάρος του. Το Δικαστήριο μετά το αίτημα του συνηγόρου του κατηγορουμένου κάλεσε για μάρτυρα τον ιατροδικαστή που είχε εξετάσει τα δύο θύματα, τον γιατρό του Τζάνειου Νοσοκομείου ο οποίος έχει εξετάσει τον Ιωάννη Παπακώστα, αλλά και τον αστυνομικό που με την ιδιότητα του χημικού είχε ελέγξει το συγκεκριμένο μηχάνημα και είχε αποφανθεί ότι πρόκειται για ασύρματο που δεν προκαλεί ηλεκτροσόκ.
Η δίκη συνεχίζεται.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;

ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΎΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;;;


ΠΡΕΖΑ TV
12-12-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, εξακολουθεί και εργάζεται για την αστυνομία, προάγεται και μισθοδοτείται κανονικά

Ανώνυμος είπε...

20 xronia filaki kai kathe proi ksypnhma me hlektrosok sta arxidia

Ελληνικο Παρατηρητηριο των Συμφωνιων του Ελσινκι είπε...

ναι παραμένει και τόχουμε καταγγείλει

http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3543

http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3552

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΛΑΒΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ'ΟΨΙΝ.
ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΥΣ.
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΕΣ