Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2009

ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΩΣΤΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ...

«Είμαι ο πρώτος από πολλούς άλλους οι οποίοι είναι έτοιμοι να χτυπήσουν και να γίνουν μάρτυρες στο μέλλον» φέρεται να δήλωσε στους ανακριτές του ο 23χρονος Νιγηριανός που προσπάθησε να ανατινάξει αεροσκάφος της Delta Αirlines με 290 ανθρώπους, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Ο Ομάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, ο οποίος μεταφέρθηκε από νοσοκομείο του Ντιτρόιτ σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Μίσιγκαν, είπε στους ανακριτές του ότι ανήκει σε ομάδα που αποτελείται από πολλούς βομβιστές, οι οποίοι εκπαιδεύονται από την Αλ Κάιντα της Υεμένης προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά αμερικανικών αεροσκαφών και στόχων στη Δύση.
ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ,ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΩΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ;;;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΕ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ...ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Τimes» του Λονδίνου, το πλουσιόπαιδο από τη Νιγηρία αγόρασε το εισιτήριό του στις 16 Δεκεμβρίου από γραφείο της ΚLΜ στην Ακρα της Γκάνας. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η τρομοκρατική επίθεση είχε σχεδιαστεί πριν από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.
Η νιγηριανή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο 23χρονος είχε πει στους γονείς του ότι επιθυμούσε να σπουδάσει την ισλαμική Σαρία στην Υεμένη, λίγο προτού διακόψει κάθε επαφή μαζί τους, πριν από δύο μήνες. Τους είχε πει επίσης ότι θα ταξίδευε για λίγες εβδομάδες στη χώρα αυτή, προκειμένου να μάθει αραβικά. « Επειτα από λίγες εβδομάδες, έστειλε μήνυμα στους γονείς του ενημερώνοντάς τους ότι ήθελε να μείνει στην Υεμένη και να μελετήσει τη Σαρία για επτά χρόνια. Ο πατέρας του τού είπε “όχι, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό ”», υποστήριξε πηγή από την οικογένειά του.

Ο πατέρας του νεαρού, πάμπλουτος τραπεζίτης και πρώην υπουργός Οικονομικών της Νιγηρίας, του ζήτησε να επιστρέψει στο Ντουμπάι όπου έκανε το μεταπτυχιακό του στη Μηχανική. Τον απείλησε μάλιστα ότι δεν επρόκειτο να πληρώσει τα δίδακτρα για τις σπουδές του στην Υεμένη, για να εισπράξει την απάντηση του γιου του ότι « όλα είναι δωρεάν ». Ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης Αμπουμπάκρ αλ Κίρμπι δήλωσε χθες ότι στη χώρα του ενδεχομένως να υπάρχουν ως και 300 αντάρτες της Αλ Κάιντα, μερικοί εκ των οποίων ενδέχεται να σχεδιάζουν επιθέσεις κατά στόχων στη Δύση. « Φυσικά και υπάρχουν στελέχη τής Αλ Κάιντα στην Υεμένη και ορισμένοι από τους ηγέτες τους. Συνειδητοποιούμε αυτόν τον κίνδυνο », δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΒΒC. « Και πιθανόν να σχεδιάζουν επιθέσεις όπως αυτή στο Ντιτρόιτ » πρόσθεσε. Οι αρχές της Υεμένης επιβεβαίωσαν χθες ότι ο Αμπντουλμουταλάμπ παρέμεινε στη χώρα από τον περασμένο Αύγουστο ως τις αρχές του Δεκεμβρίου.

O υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Αλαν Τζόνσον εξέφρασε αμφιβολίες για το εάνο νιγηριανός νεαρός έδρασε μόνος, ενώ η ολλανδική στρατιωτική αστυνομίαανακοίνωσε ότι εξετάζει την κατάθεση ενός ζεύγους, που υποστηρίζουν ότι είδαν έναν συνεργό του, ο οποίος ενδεχομένως να προσπάθησε να βοηθήσει τον νεαρό επίδοξο βομβιστή να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ.
Η αμερικανική Διοίκηση Ασφαλείας των Μεταφορών ανακοίνωσε χθες ότι θα επιτρέπει στους πιλότους να αποφασίζουν εάν οι επιβάτες μπορούν να τοποθετούν αντικείμενα στα γόνατά τους ή εάν θα τους ζητούν να παραμένουν στις θέσεις τους στη διάρκεια της τελευταίας φάσης της πτήσης.
Οι πιλότοι και οι διοικήσεις των εταιρειών των αερογραμμών θα πρέπει επίσης να αποφασίζουν για το πότε θα κλείνουν για λόγους ασφαλείας τα συστήματα ψυχαγωγίας που λειτουργούν εν πτήσει και δείχνουν τη θέση του αεροσκάφους. Εκπρόσωπος της Διοίκησης πάντως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις αλλαγές. « Η Διοίκηση θα εξετάζει και θα αναθεωρεί συνεχώς αυτά τα μέτρα,προκειμένου να διασφαλίζει τα υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας » είπε.
Στο Μιλάνο, πανικός επικράτησε για λίγη ώρα χθες όταν εντοπίστηκε ύποπτο δέμα, το οποίο εξουδετέρωσαν οι πυροτεχνουργοί, στις ανδρικές τουαλέτες του αεροδρομίου Μαλπένσα. Αποδείχθηκε πάντως ότι δεν περιείχε εκρηκτικά.

Παραλληλα,Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε σχετικά με τις νέες πληροφορίες που δείχνουν μια πιθανή σχέση ανάμεσα στην αλ Κάιντα και την απόπειρα ανατίναξης αμερικανικού αεροσκάφους ανήμερα τα Χριστούγεννα από 23χρονο Νιγηριανό, ανακοίνωσε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος.
«Δεν μπορώ να πως ότι γνωρίζουμε σίγουρα πως το δίκτυο της αλ Κάιντα σχεδίασε την επίθεση», τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Όμως ορισμένες νέες πληροφορίες δείχνουν πως υπάρχει σχέση», πρόσθεσε.

Η Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχημένη επίθεση στην πτήση Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ. Σύμβουλοι του Ομπάμα που βρίσκονται μαζί του στη Χαβάη ενημερώθηκαν ότι η κυβέρνηση διέθετε πριν την απόπειρα πληροφορίες που θα μπορούσαν να την αποτρέψουν. Ο πρόεδρος Ομπάμα σε δηλώσεις του επεσήμανε την «απαράδεκτη αποτυχία» των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών
« Όταν η κυβέρνηση μας είχε πληροφορίες για ένα γνωστό εξτρεμιστή και οι πληροφορίες αυτές δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε για να αντιδράσουμε όπως έπρεπε, κι αυτός ο εξτρεμιστής που είχε επιβιβαστεί στο αεροσκάφος με τα επικίνδυνα εκρηκτικά θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή σε περίπου 300 ανθρώπους, τότε σημειώθηκαν συστηματικά λάθη, κάτι που το θεωρώ εντελώς απαράδεκτο», τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα.
Ορισμένες από τις πληροφορίες που διέθεταν οι αμερικανικές υπηρεσίες αφορούσαν τον δράστη, άλλες την αλ Κάιντα και άλλες την πιθανότητα επιθέσεων στη διάρκεια της περιόδου των γιορτών.
Ο αμερικανός αξιωματούχος είπε ακόμα πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στις πληροφορίες αυτές που να δείχνει ότι η αποτυχημένη απόπειρα των Χριστουγέννων αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου τρομοκρατικών ενεργειών.

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ,ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΣΎΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ...

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
30-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: