Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2009

ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΟΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑΦΟΥΣ,ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΛΕΟΝ;;;

Για προσβολή των αντιφρονούντων νεκρών κατηγορεί η αντιπολίτευση τις ιρανικές αρχές που κλιμάκωσαν την αντιπαράθεση εξαφανίζοντας πέντε σορούς αντικαθεστωτικών οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων. Η μακάβρια και προσβλητική ενέργεια έχει προφανή στόχο να μην τελεστούν κηδείες ώστε να μη μετατραπούν σε νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Το θεοκρατικό καθεστώς οργάνωσε χθες μεγάλες αντιδιαδηλώσεις υπέρ του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης « μασκαράτα που προκαλεί ναυτία και υποκινείται από τους σιωνιστές και τους Αμερικανούς» . Εκπρόσωπος του ανώτατου πνευματικού ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είναι « εχθροί του Θεού» και πρέπει να εκτελεστούν βάσει του νόμου της σαρία Οι σοροί των οπαδών της αντιπολίτευσης που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων της «ματωμένης Κυριακής», μεταξύ των οποίων και του ανιψιού του ηγέτη των μεταρρυθμιστών Μιρχοσεΐν Μουσαβί, βρίσκονται στα χέρια των ιρανικών αρχών, επιβεβαίωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΙRΝΑ. Η σορόςτου ανιψιού εξαφανίστηκε από νοσοκομείο της Τεχεράνης όπου είχε διακομιστεί λίγες ώρες πριναπό την προγραμματισμένη κηδεία. Ο αδελφός του δολοφονηθέντος και μέλη της αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι η σορός μεταφέρθηκε πιθανότατα σε άγνωστη τοποθεσία από πράκτορες για να μη μετατραπεί η κηδεία σε νέα διαδήλωση.

Η αντιπολίτευση πιστεύει ότι ο Σαγέντ Μουσαβί έγινε εσκεμμένα στόχος δολοφονίας σε μια απόπειρα εκφοβισμού του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο ιρανών αξιωματούχων που ζητούν να δικαστεί για συνωμοσία.
«Ξένο δάκτυλο σιωνιστών και Αμερικανών» κατήγγειλαν χθες οι Φρουροί της Επανάστασης, κατηγορώντας τα ξένα μέσα ενημέρωσης ότι διεξάγουν ψυχολογικό πόλεμο για να ανατρέψουν το καθεστώς και ότι συνεργάζονται με την αντιπολίτευση για να βλάψουν το ισλαμικό κράτος.
«Τα ξένα μέσα ενημέρωσης διεξάγουν ψυχολογικό πόλεμο. Η προσπάθειά τους να ανατρέψουν το σύστημα δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα... Αυτοί που σχεδιάζουν την αναταραχήσύντομα θα πληρώσουν το τίμημα της αυθάδειάς τους... Η αντιπολίτευση συνεργάζεται με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζεται από ξένους εχθρούς» αναφέρουν οι Φρουροί στη δήλωση.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης πραγματοποιούν «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις σε όλο το Ιράν ζητώντας την τιμωρία των ηγετών της αντιπολίτευσης για υποκίνηση ταραχών μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές του Ιουνίου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας «είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τη ζωή μας για τον Ανώτατο Ηγέτη μας (τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ)», όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η Γαλλία ζήτησε την απελευθέρωση « όλων των συλληφθέντων που κρατούνται άδικα» στο Ιράν, ανάμεσά τους και της αδελφής της τιμημένης με το Νομπέλ Ειρήνης 2003 Σιρίν Εμπαντί. « Ζητώ από τις ιρανικές αρχές να σέβονται το δημοκρατικό δικαίωμα της έκφρασης των πολιτών και των ιρανικών πολιτικών κομμάτων, να σέβονται την ελευθερία των μέσων ενημέρωσηςκαι να απελευθερώσουν όλους όσοι κρατούνται άδικα» είπε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ.
Στις διαδηλώσεις της περασμένης Κυριακής στην Τεχεράνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις του Ιράν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες άλλοι. Ακολούθησαν δεκάδες συλλήψεις αντικαθεστωτικών. Ηταν οι μεγαλύτερες και οι πιο βίαιες διαδηλώσεις από εκείνες που ακολούθησαν την αμφισβητούμενη επανεκλογή του προέδρου Αχμαντινετζάντ, τον περασμένο Ιούνιο.

ΠΡΕΖΑ TV
30-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: