Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2009

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ


" Η Νέα Δημοκρατία εξέθεσε την Ελλάδα στις πιέσεις των διεθνών πιστωτών της και παρέδωσε την Ελλάδα με μειωμένη εθνική κυριαρχία. Το ίδιο είχε συμβεί, με λιγότερο δραματικό τρόπο και το 1993.
Εμείς δεσμευτήκαμε και λέμε την αλήθεια, δεν κρυβόμαστε πίσω από αλχημείες. Δεσμευτήκαμε και απ’ την πρώτη στιγμή σηκώνουμε τα μανίκια και καταβάλουμε μια τεράστια εθνική προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας και της χώρας μας, από μία προδιαγεγραμμένη πορεία προς το μαρασμό και την περιθωριοποίηση.
Το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία, για πρώτη φορά από το 1974. "

Γιωργος Παπανδρεου Junior-Πρωθυπουργος-
9/12/2009



Απειλή για την εθνική κυριαρχία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, μιλώντας στην ανοιχτή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Δήλωσε αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να περιοριστεί, αλλά και για να επιστρέψει η χώρα σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί αύριο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να το ενημερώσει για την κατάσταση της Οικονομίας

Τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πίσω της μεγάλα προβλήματα, χαρακτηρίζοντας "εγκληματικές" τις πολιτικές που ακολούθησε. Υπογράμμισε ακόμη ότι εξέθεσε την Ελλάδα στις πιέσεις των διεθνών πιστωτών και την παρέδωσε με μειωμένη εθνική κυριαρχία ενώ κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ότι με την απουσία του από διεθνείς συναντήσεις, ευρωπαϊκές και βαλκανικές, απαξίωσε τη χώρα. Ωστόσο, όπως είπε, γίνονται προσπάθειες για να υπερκαλυφθούν τα κενά, με την ανάληψη πρωτοβουλιών, τόσο στις σχέσεις της Ελλάδας με τους γείτονές της (ΠΓΔΜ, Τουρκία), όσο και με την κατάθεση προτάσεων για τη διεθνή οικονομική κρίση και την κλιματική αλλαγή.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι "προχωρούμε να κλείσουμε πληγές" και υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες ανασυγκρότησης και ανάπτυξής της θα αποτυπώνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας που κατατίθεται τον Ιανουάριο στην Ε.Ε. Μιλώντας για το έλλειμμα, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αξιόπιστη πρόταση ενώ υπενθύμισε τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου "ή θα αφανίσουμε το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει τη χώρα". τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι απαιτείται για να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της.

Μιλώντας για τους νέους, είπε ότι ζητούν δικαιοσύνη, αξιοκρατία, διαφάνεια και προοπτική. "Η νέα γενιά παραμένει σήμερα με τεράστια προβλήματα" δήλωσε και πρόσθεσε: "Το φάσμα της ανεργίας, το δημόσιο που δεν μπορεί να απορροφήσει άλλους, η απαξίωση πτυχίων, η κλιματική αλλαγή, το συνταξιοδοτικό σύστημα που δεν αρκεί για σύνταξη είναι μερικά από αυτά". Η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, θα τους "δώσει φωνή ισχυρή και ελπίδα, σιγουριά για το μέλλον".

Επίσης, μίλησε για συστηματική προσπάθεια διασφάλισης της προστασίας του πολίτη και των δικαιωμάτων. Αναφορικά με τη στάση της αστυνομίας κατά την πρόσφατη επέτειο του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για απομόνωση "όσων είχαν σκοπό να εκμεταλλευτούν το πάθος των νέων". Όπως είπε, κάθε πολίτης έχει δικαίωμα "να εκφράζεται ελεύθερα, να διαδηλώνει χωρίς φόβο και ανομία" ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση προστάτευσε το δικαίωμα στην περιουσία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο σύνολό τους.

ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ;;;
ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ,ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ...ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;;;;
ΛΟΓΙΚΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΘΑ ΠΗΡΕ OFF THE RECORD ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η Ε.Ε ΣΕ ΛΙΟ ΚΑΙΡΟ...
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΘΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ 2 ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ....

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ...ΜΑΛΛΟΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΔΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ,ΣΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΤΟ ATHENS INDYMEDIA.

Το ΚΚΕ εβγαλε τη δικη του ανακινωση για τα παραπανω.

Αντί να απολογηθεί στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός για τις οδυνηρές θυσίες που έχει υποβάλλει στους εργαζόμενους η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την «ισχυρή Ελλάδα στην ΕΕ», κινδυνολογεί για να δικαιολογήσει τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που εδώ και καιρό τα έχουν συναποφασίσει στην ΕΕ, με οδηγό και πάλι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Σε απώλεια εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων οδηγεί ο «ευρωμονόδρομος» που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, ισοπεδώνοντας τις λαϊκές κατακτήσεις. Το δρόμο που υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, πρέπει να τον αντιπαλέψει και να τον ανατρέψει ο λαός για να μην πληρώσει τις συνέπειες και της κρίσης. Μπορεί, αρκεί να εμπιστευτεί τη δύναμή του.


ΠΡΕΖΑ TV
8-12-2009

2 σχόλια:

antinor είπε...

Ωραοα ο Γεωργακης επηρε τα μηνηματα απο εξω του τα ειπαν για τριτη φορα ,ερωτημα και τι εκανε?ποια μετρα πηρε στην πραγματικοτητα?τιποτε τιποτε μονο μπλα μπλα,και να τα αποτελεσματα,αυτον τον φεραμε να σωσει το καραβι και οχι να το ριξει στα βραχια. Αν θελαμε αυτο ειχαμε τον Κραμανλη.

antinor είπε...

Ωραiα ο Γεωργακης επηρε τα μηνηματα απο εξω του τα ειπαν για τριτη φορα ,ερωτημα και τι εκανε?ποια μετρα πηρε στην πραγματικοτητα?τιποτε τιποτε μονο μπλα μπλα,και να τα αποτελεσματα,αυτον τον φεραμε να σωσει το καραβι και οχι να το ριξει στα βραχια. Αν θελαμε αυτο ειχαμε τον Κραμανλη.