Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2009

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΗΠΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ..ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ;;;;

Με επιθετικά οπλικά συστήματα «θα αναγκαστεί να απαντήσει η Ρωσία» αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμείνουν στην ανάπτυξη της νέας αντιπυραυλικής ασπίδας, ενός «αμυντικού» συστήματος το οποίο θα είναι μικρότερο και φθηνότερο από την αρχική αντιπυραυλική ασπίδα του Τζορτζ Μπους και θα βασίζεται σε συνδυασμό επίγειων και ναυτικών δυνάμεων. Αυτή είναι η εκτίμηση του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη διατήρηση της στρατηγικής ισορροπίας ανάμεσα στη χώρα του και στις ΗΠΑ.

«Είναι χρήσιμο να αισθάνονται κάπως ανασφαλείς οι Αμερικανοί », εξήγησε ο κ. Πούτιν, «διότι το συναίσθημα της απόλυτης και πλήρους προστασίας τούς εξωθεί να πράττουν οτιδήποτε τους περάσει από το μυαλό». Η λύση επο μένως είναι μόνο μία, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφαξ το οποίο μετέδωσε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και κατ΄ ουσίαν πρώτου πολίτη της Ρωσίας: «Για να διατηρήσουμε την ισορροπία χωρίς να αναπτύξουμε κι εμείς κάποιο αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα όπως το αμερικανικό, είμαστε υποχρεωμένοι να φτιάξουμε επιθετικά συστήματα». Τόνισε επίσης: «Με τη σίγουρη αντιπυραυλική ασπίδα οι εταίροι μας θα νιώθουν ασφαλείς και ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θελήσουν. Αυτό, όμως, σημαίνει διατάραξη της ισορροπίας δυνάμεων, κάτι που μοιραία συνεπάγεται αυξημένη επιθετικότητα στους τομείς της πολιτικής και της οικονομίας».

Ηδη από τις 17 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον έχει εγκαταλείψει την παλαιά αντιπυραυλική ασπίδα, δηλώνοντας όμως ότι θα προχωρήσει στο νέο, μικρότερο σύστημα αμυντικής προστασίας για τυχόν επιθέσεις από «κράτη παρίες», όπως το Ιράν ή η Βόρεια Κορέα, με θεωρητικό στόχο στρατεύματα ή χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.

Αυτό δεν εμπόδισε τον κ. Πούτιν να ξεσπαθώσει, δηλώνοντας ότι τέτοια σχέδια αποτελούν τροχοπέδη στις συζητήσεις για τη μείωση των πυρηνικών όπλων, και μάλιστα σε εποχή που πρέπει να αρχίσει η επαναδιαπραγμάτευση ανάμεσα στις δύο χώρες, προκειμένου να συμφωνηθεί η νέα Συνθήκη Περιορισμού των Στρατηγικών Οπλων, η οποία θα αντικαταστήσει την προηγούμενη που έληξε στις 5 Δεκεμβρίου. Τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσιγκτον είχαν εκφράσει την ελπίδα ότι η νέα Συνθήκη θα υπογραφεί προτού τελειώσει το 2009, ελπίδα η οποία εκ των πραγμάτων διαψεύδεται λόγω πληθώρας προβλημάτων τα οποία έχουν ανακύψει.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ
ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ;;;

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
30-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: