Κυριακή, Δεκεμβρίου 13, 2009

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΟ ΑΠΘ!!!

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑΣ,Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ,ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ,ΟΥΤΕ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΊΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΑΠΘ,ΣΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΟΛΟΤΟΦ.

ΕΠΙΣΗΣ,ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ...
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ 14ΧΡΟΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΊΝΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ...
- Δηλαδή θεωρείτε ότι στις διαδηλώσεις του προηγούμενου Σαββατοκύριακου προστατεύτηκαν επαρκώς οι ατομικές ελευθερίες; Οι μαζικές προληπτικές προσαγωγές, για τις οποίες δεχτήκατε κριτική, αποτελούν ένδειξη εκσυγχρονισμού της ΕΛ.ΑΣ.;

«Οι ατομικές ελευθερίες προστατεύτηκαν με δύο τρόπους: από τη μία απομονώθηκαν όσοι σχεδίαζαν, αποπειράθηκαν ή πράγματι βιαιοπράγησαν και προχώρησαν σε καταστροφές. Από την άλλη, διασφαλίσαμε στη νεολαία και στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις το να διαδηλώσουν ειρηνικά και να μην αφήσουμε τη μνήμη του Αλέξανδρου να αμαυρωθεί από ένα νέο πογκρόμ βίας. Κάθε διαδικασία ήταν εντός της νομιμότητας, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές. Ενδεχομένως να υποβάλαμε κάποιους πολίτες σε ταλαιπωρία ή οι Αρχές να έσφαλαν σε κάποιες περιπτώσεις. Πιστέψτε με όμως, κάθε φορά που θα προκύπτουν επαρκή και τεκμηριωμένα στοιχεία για βιαιοπραγία και κακομεταχείριση πολίτη θα υπάρχουν κυρώσεις. Καλωσορίζω κάθε καταγγελία, διερευνούμε κάθε περιστατικό και είμαστε έτοιμοι να επανορθώσουμε όπου κάνουμε λάθος».
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΚΡΙΝΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΈΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ...




- Υπάρχειπάντωςέντονη κριτική για τη νομιμότητα των προληπτικών προσαγωγών. Εσείς θεωρείτε ότι κινηθήκατε εντός των ορίων του νόμου;

«Σε μια σπάνια επίδειξη ευθύνης, όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνήσαμε να μην καταστραφεί η πόλη μας· αντιτάξαμε μια κοινή στάση απέναντι στη βία. Οι προσαγωγές είναι θεμιτό μέσο, καθώς η Δικαιοσύνη αποφαίνεται άμεσα για τη νομιμότητά τους. Υπάρχουν ορισμένες ομάδες που θέλουν τη βία, και μάλιστα την τυφλή βία. Γιατί να φοβόμαστε να τους απομονώσουμε και να τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη; Αποτρέψαμε εκατοντάδες εμπρηστικές και καταστρεπτικές ενέργειες που θα ρήμαζαν ξανά την πόλη· και ενδεχομένως να υπήρχαν θύματα. Η κυβέρνηση ήταν και είναι αποφασισμένη και δεν θα χαρίσει σε κανέναν τον ρόλο του τιμητή των ατομικών ελευθεριών. Είμαστε εδώ να εγγυηθούμε και τις ελευθερίες, και την ασφάλεια. Αυτό σημαίνει αποτελεσματικό κράτος δικαίου».
- Μας λέτε δηλαδή ότι όλοι αυτοί που προσήχθησαν ήταν ύποπτοι; Γιατί υπάρχουν καταγγελίες ότι βρέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα ακόμα και γονείς που θέλησαν να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

«Σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, η αστυνομία εμπόδισε όσους είχαν πάνω τους πέτρες, μολότοφ, μαχαίρια ή άλλα υλικά, με σαφείς προθέσεις να τα χρησιμοποιήσουν για να καταστρέψουν ή να βιαιοπραγήσουν. Ρωτώ καλοπροαίρετα: Ποιος διαδηλωτής ή νέος πηγαίνει σε μια πορεία κουβαλώντας μαχαίρι; Τι χρειάζεται σε έναν πολίτη που κατεβαίνει να διαδηλώσει ένα σακίδιο με πέτρες ή σφυριά; Ας είμαστε σοβαροί. Οσοι προσήχθησαν άδικα, είμαστε εδώ για να επανορθώσουμε. Οι καταγγελίες που έγιναν κατά της αστυνομίας θα εξεταστούν και θα αποδοθεί πλήρης δικαιοσύνη όπου αποδειχθεί ότι υπάρχουν ευθύνες. Το κρίσιμο είναι ότι, χωρίς να γίνει καμία παράνομη ενέργεια, η χώρα έδειξε μια καλή εικόνα· όχι εικόνες βίας και καταστροφής. Αυτή ήταν και η καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας. Εκτιμώ πάντως ότι αυτήν τη στιγμή επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός της συζήτησης σε μια άλλη βάση, η οποία θα είχε νόημα μόνον εάν υπήρχε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΑ ΜΑΤ;;;;
ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΜΟΛΟΤΟΦ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΤΕ;;;
ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ...

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 800 ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΤΕ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΣΑΚΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΛΟΤΟΦ,ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ;;;
ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ;;;

ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΈΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ,ΟΣΩΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2009

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ε στο βήμα έκανε τη συνέντευξη.. τί περίμενες; να τον πιέσουν;

δυστυχώς ο χρυσοχοϊδης είναι άλλος ένας επικοινωνιολόγος.. έχουμε γεμίσει από τέτοιους.

το σημαντικό είναι να μην πέφτουμε στην παγίδα να κατηγορούμε αποκλειστικά τους υπουργούς για αυτά που συμβαίνουν στη δημόσια τάξη, την παιδεία, την υγεία. τα μεγάλα ζητήματα είναι αποφάσεις συνολικά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και η βιτρίνα οι υπουργοί.

π.χ. ο αρσένης άλλαξε το σύστημα στην παιδεία το 1998; ο παυλόπουλος έκανε τις από 40 σε 50 τις bonus έδρες; και πολλά άλλα παραδείγματα για μεγάλα θέματα..

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΟΧΟ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΔΙΩΞΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΙΨΗ ΜΟΝΟ ΤΟ 1,5% ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΠΑΡΤΑΛΙΩΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ.

NewNeuromancer είπε...

O Χρυσοχοΐδης θα πάει σπίτι του!

Η μη αναφορά στο ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ περιστατικό του φοιτητή με τις πιτζάμες από τον Χρυσοχοΐδη σημαίνει αποδοχή, σημαίνει πολιτική κάλυψη της σκευωρίας που στήσανε ένστολοι (και μη ένστολοι) «υπερασπιστές» του νόμου, κατά ενός ΑΘΩΟΥ (δια καταφανούς αποδείξεως) πολίτη.

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης έχει την επικοινωνιακή (συγ)κάλυψη των φίλων του δημοσιογράφων ή «βαρόνων» των ΜΜΕ, αλλά δυστυχέστατα κι ορισμένων από τα μεγάλα blogs.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο πολιτικό ατόπημα από τη σιωπηρή αποδοχή, από την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, του ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ σχεδίου ενοχοποίησης ενός αθώου ανθρώπου.

Η πολιτική γκάφα (επιεικώς) του κ. Χρυσοχοΐδη δε θα περάσει έτσι. Αν δεν έχει καταλάβει πόσο σοβαρό είναι το γεγονός που έχει καταγραφεί με ντοκουμέντα, θα τον βοηθήσουμε να το καταλάβει. Και αυτόν και τον κ. Παπανδρέου που εξακολουθεί να τον κρατάει στη θέση του.

Οι πνευματικοί ταγοί του τόπου πρέπει να πάρουν θέση για το περιστατικό. Πρέπει να ξυπνήσουν επιτέλους!

Η «Δημοκρατία» πρέπει να γίνει Δημοκρατία!

---------------
Υ.Γ. “ΠρέζαTV” Θα το θεωρούσαμε τιμή αν μετέτρεπες το σχόλιο αυτό σε ανάρτηση

Ανώνυμος είπε...

πασοκοι μπινοι πουτανας γιοι!

greekabroad@googlemail.com είπε...

Καλά, στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη μην πολυέχετε και τόση εμπιστοσύνη, ούτε και στη συγκεκριμένη "ανεξάρτητη" αρχή της οποίας, όπως και άλλων, τα στελέχη διορίζονται (τουλάχιστον τα ανώτατα) από τον αρμόδιο υπουργό και από σχετικά όργανα και επιτροπές. Διαβάστε και την απάντηση του Συνηγόρου στην έκθεση του τότε Αρχηγού της Αστυνομίας κυρίου Αγγελλάκου (καμιά σχέση με τον συνεπώνυμο ανακριτή που στο τέλος έγινε Μαοϊκός, όπως αναφέρει ο Μίκης;) και τα συγχαρητήρια που δίνει στον προαναφερθέντα ο "ανεξάρτητος" Συνήγορος.

Στην προαναφερθείσα έκθεση, διαβάστε και την άποψη του κυρίου Αρχηγού, για τον οποίο δεν αποτελεί περικοπή του Συνταγματικού δικαιώματος
της ελεύθερης μετακίνησης στην Επικράτεια η πρακτική της προσαγωγής στα αστυνομικά τμήματα.

Στον κύριο υπουργό Προπό τώρα ο οποίος "δεν ευφορείται από αντιαστυνομικό μένος" και δεν ευφορείται και από μνήμη σχετικά με την υπόθεση του Ντακντούκ Κάστρο που και ΄κείνου του φύτεψαν σε σακίδιο εγκληματικές αποδείξεις με τον ίδιο τρόπο που έκαναν και τώρα στον Νίκο, θέλω να χαρίσω κάτι που απευθύνεται και σε παλιότερα στελέχη του "Κινήματος".

Αυτή που βλέπετε και είναι η Αλήθεια, δεν είναι η Αλήθεια. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος που θα έδινε ο Μαγκρίτ στη συνέντευξη.

Νομίζετε, κύριε υπουργέ ότι με τη μετονομασία και τη φαλκίδευση των εννοιών θα προστατέψετε (εκτός από εμάς) και τη μνήμη μας;

Νομίζετε ότι θα δολοφονήσετε την Αλήθεια; Νομίζετε ότι θα δολοφονήσετε τις μνήμες;

Αυτές οι μνήμες δεν βολεύονται παρά μόνον στην Αλήθεια. Πόσους Ρίτσους θα δολοφονήσετε; Πόσους Πέτρουλες; Πόσους...; Πόσους...; Και πόσους...; Βλέπετε; Έχουμε πολλούς νεκρούς.

Πόσους νεκρούς θα πυροβολήσετε; Πόσους νεκρούς θα αδικήσετε; Θα κάνετε στη δίκη του Αλέξανδρου ό,τι και στη δίκη του Μιχάλη;

Αν ζούσε ο Μιχάλης, θα είχε την ηλικία μου. Ο Άλέξανδρος θα μπορούσε να είναι ο μικρός αδελφός, ίσως κι ο γιος μου. Ο Αλέξανδρος είναι ο αδελφός κι ο γιος όλων των Ελλήνων.

Εσείς που τα κελιά της τυραννίας γνωρίσατε, της φυλακής τους όρκους γιατί τους λησμονήσατε; Γιατί τα λησμονήσατε αυτά "Πολύβιε" ή αλλιώς κύριε Βερυβάκη; Τον Παναγούλη γιατί τον λησμονήσατε; Τι θα απαντούσατε στον Αλέξανδρο για τον Αλέξανδρο; Ότι τον σκότωσε η Νέα Δημοκρατία;

Από θύματα, γιατί γίνατε θύτες;

Έγραφε κάποτε ο υπουργός κύριος Μαγκάκης ότι για τη δημιουργία του βασανιστή δεν θα μπορούσε να συγχωρήσει ποτέ τον δικτάτορα.

Εμείς πώς να συγχωρήσουμε εσάς για τη δημιουργία του Μελίστα, του Κορκονέα, του δελτά που έστειλε την Αγγελική στο νοσοκομείο, των υπολοίπων "αστυνομικών" που βάλαν τη μολότοφ στο σακίδιο του Νίκου, του "αστυνομικού" που με το όπλο προτεταμένο διασφαλίζει την δημόσια Ειρήνη;

Πως;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος έφερε στην Ελλάδα την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια ιδρύοντας το ΙΚΑ (με αρχικό κεφάλαιο μάλιστα τους μισθούς των βουλευτών μετά τη κατάργηση της Βουλής);

-Ποιος ίδρυσε τους πρώτους σταθμούς Πρώτων Βοηθειών στην Ελλάδα;

-Ποιος όρισε με νόμο ότι 20 κλίνες σε κάθε νοσοκομείο θα διατίθενται σε φοιτητές και άπορους;

-Ποιος ίδρυσε το ΤΕΒΕ στην Ελλάδα;

-Ποιος έφερε στην Ελλάδα το 8ωρο;

-Ποιος έκανε υποχρεωτική αργία την Κυριακή για τους εργαζόμενους;

-Ποιος έκανε υποχρεωτική την χορήγηση άδειας μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα;

-Ποιος καθιέρωσε τη χορήγηση ενός μισθού ως δώρο στους εργαζόμενους στην Ελλάδα;

-Ποιος απαγόρευσε την εργασία σε ανηλίκους στην Ελλάδα;

-Ποιος έκανε αργία και καθιέρωσε τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς;

-Πότε υπεγράφησαν οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη Ελλάδα;

-Ποιος καθιέρωσε τον όρο της υποχρεωτικής διαιτησίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών στην Ελλάδα;

-Ποιος ίδρυσε την πρώτη φοιτητική εστία στην Ελλάδα;

-Ποιος ίδρυσε τις πρώτες κατασκηνώσεις στην Ελλάδα;

-Ποιος ίδρυσε την Εργατική Εστία στην Ελλάδα;

-Ποιος καθιέρωσε τα εργατικά εισιτήρια στην Ελλάδα;

-Ποιος ίδρυσε την Αγροφυλακή και την Αγορανομία στην Ελλάδα;

-Ποιος ίδρυσε τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελλάδα και το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας;

-Πότε κατασκευάστηκε το πρώτο ελληνικό πλοίο από Ελληνικά ναυπηγεία;

-Ποιος ίδρυσε το Κρατικό Θέατρο;

-Αποτελεί παλλαϊκή αναγνώριση το ότι πλήθος κόσμου συνόδευσε το εκλιπόντα Πρωθυπουργό τον Ιανουάριο του 1941;

Ποιος άλλος θα μπορουσε να κανει ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ σε τοσο ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ (3 χρονια) εκτος από τον γιγαντα ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ?