Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2009

Ο ΟΙΚΟΣ MOODY'S,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΡΑΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

Σε λάθος βάση βρίσκονται οι φόβοι των επενδυτών σχετικά με το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, Moody's, σε έκθεση του με τίτλο “Οι φόβοι των επενδυτών για κρίση ρευστότητας στην Ελλάδα είναι υπερβολικοί”.
Όπως αναφέρει η Moody's, η οποία πρόσφατα έθεσε την Ελλάδα υπό επίβλεψη για πιθανή υποβάθμιση, ο κίνδυνος για την Ελληνική οικονομία έγκειταισε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και όχι στο πρόβλημα της ρευστότητας βραχυπρόθεσμα.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Αρνάουντ Μάρες, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία σχετικά με το χρέος, δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτούς που αντιμετωπίζουν άλλα κράτη-μέλη. Ακόμη, ο Μάρες υποστηρίζει πως η προτίμηση της ΕΚΤ στα ελληνικά ομόλογα δείχνει οτι η πιθανότητα να σκηθούν πιέσεις στην ρευστότητα της χώρας είναι πολύ μικρή.
Για να συμβεί κάτι τέτοιο απαιτείται να αλλάξουν τα κριτήρια της ΕΚΤ, να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ή συνδυασμός των δύο. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την έκθεση, η Moody' s εκφράζει τις ανησυχίες της ότι οι προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας θα μειώσουν την αξιοπιστία της.
Η απόφαση του οίκου για την υποβάθμιση ή όχι της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας αναμένεται να βγεί στο τέλος του 2009 ή στις αρχές του 2010.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ...

ΚΑΙ ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ MOODY'S

ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ MOODY'S ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΕΑΝ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ!!!

ΠΡΕΖΑ TV
2-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: