Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2009

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ, ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ,Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ,ΓΙΑ ΤΗΝ ISS Facility Services Α.Ε

Αυτες ειναι οι καταγγελιες της συνδικαλίστριας,η οποια δεχτηκε επιθεση με βιτριολι στο αυτοκινητο της στη Θεσσαλονικη,για την εταιρεια καθαρισμου του Αεροδρομιου Μακεδονια "ISS Facility Services Α.Ε"...

Την ωρα που η εταιρεια καθαρισμου,ειναι κατα της επιθεσης και "στεκεται στο πλευρο της συνδικαλιστριας",η ιδια με δηλωσεις της στα ΜΜΕ,την καταγγελει ανοιχτα και δημοσια.

"Η Β. Μανωλοπούλου εργάζεται ως καθαρίστρια σε εργολαβική εταιρεία στο αεροδρόμιο «Μακεδονίας» και δραστηριοποιείται έντονα στο σωματείο εργολαβικών καθαριστών και φυλάκων Κεντρικής Μακεδονία. Μαζί με άλλες συναδέλφισσές της έχουν κάνει προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγέλλοντας ότι καταπατούνται τα δικαιώματά τους και τη Δευτέρα ζήτησε να ενημερωθεί για τους όρους της ατομικής σύμβασης εργασίας που έχει υπογράψει."
Η ίδια συνέδεσε την επίθεση με τη συνδικαλιστική της δράση και είπε ότι κατά καιρούς έχει δεχθεί απειλές. «Μας κρατάνε λεφτά, μας κρατάνε ένσημα, δεν μας δίνουν τα δικαιώματά μας», είπε για τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Αυτή την εκδοχή θεωρεί πιο πιθανή και η πρόεδρος του σωματείου Ιωάννα Καλούση. «Το σωματείο, που σήμερα έχει 200 μέλη, ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο και αμέσως άρχισαν οι απειλές, όπως ότι θα μας διώξουν, δεν θα βρούμε πουθενά δουλειά», μας είπε. Υπήρξαν και περιπτώσεις που καθαρίστριες δέχθηκαν ανώνυμα τηλεφωνήματα τα ξημερώματα και τις απειλούσαν ότι θα έχουν κάποιο ατύχημα με αυτοκίνητο και η πρόεδρος του σωματείου υπενθύμισε ότι το περιστατικό αυτό συνέβη τις παραμονές της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την επίθεση στην Κούνεβα.
Με τη δημιουργία του σωματείου είχαν γίνει καταγγελίες και στην Εισαγγελία για τις συνθήκες εργασίας τους."

Ολα τα παραπανω γραφονται σημερα στην Ελευθεροτυπια και αφορουν της εταιρεια ISS Facility Services Α.Ε.

Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ;;
ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ISS Facility Services Α.Ε,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ;;
ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
2-12-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΟΣΟΙ ΔΙΧΩΣ ΕΝΣΗΜΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.