Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

ΜΠΛΕΡ ΚΑΙ ΜΠΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΑΠΟ ΤΟ 2002!!!!ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ...

Προσωπικές επιστολές που αντάλλαξαν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, καταδεικνύουν ότι σχεδίαζαν την εισβολή στο Ιράκ, ένα χρόνο πριν.
Σύμφωνα με την κατάθεση του γραμματέα Τύπου και σύμβουλου του Τόνι Μπλερ, Άλαστερ Κάμπελ στην ανεξάρτητη επιτροπή διερεύνησης των συνθηκών συμμετοχής της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ, ο Τόνι Μπλερ είχε στείλει αρκετές επιστολές στον Αμερικανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια του 2002, υποσχόμενος ότι θα υποστηρίξει την αμερικανική στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράκ.

"Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να το διευθετήσουμε μέσω της διπλωματικής οδού, χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός αλλά αν πιεστούμε και η διπλωματική οδός αποτύχει η Βρετανία θα το δει ως υπευθυνότητα της και καθήκον της να συμμετάσχει στη στρατιωτική δράση", δήλωσε ο Άλαστερ Κάμπελ, αναφερόμενος στον τρόπο προσέγγισης του ζητήματος από τον Τόνι Μπλερ.
"Θα έλεγα ότι το πλαίσιο τους ήταν ότι...μοιραζόμαστε την ανάλυση, μοιραζόμαστε τις σκέψεις, θα είμαστε μαζί σας στο να εξασφαλίσουμε ότι ο Σαντάμ Χουσεϊν θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και ότι το Ιράκ θα αφοπλιστεί. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει με διπλωματικά μέσα και πρέπει να γίνει με στρατιωτικά η Βρετανία θα είναι εκεί. Αυτό θα μπορούσε να είναι το πλαίσιο της συζήτησης με τον πρόεδρο", πρόσθεσε ο Κάμπελ.

ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: