Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

ΑΝΑΣΤΕΛΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΉΠΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ...ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥΣ,ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ...

Κατά έξι μήνες παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους έως και 200.000 ευρώ, σύμφωνα με την τροποποιημένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επικύρωσε σήμερα κατά πλειοψηφία η Βουλή. Υπέρ της πράξης ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ ψήφισε παρών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε με εξαίρεση την αναστολή πλειστηριασμών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε ότι η επικύρωση της πράξης αυτής υπήρξε επιβεβλημένη, καθώς έχει άμεση συνάφεια με την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010 αλλά και την προστασία των οφειλετών. Σημαντικό στοιχείο του νομοθετικού κειμένου αποτελεί η δυνατότητα τμηματικής καταβολής των οφειλών ΦΠΑ.
“Ωστόσο”, όπως έσπευσε να επισημάνει ο κ. Σαχινίδης, “μέχρι στιγμής μόλις το 3% των επιχειρήσεων στις οποίες παρασχέθηκε η δυνατότητα αυτή έκανε χρήση της σχετικής διάταξης, λόγω του ότι η κάθε δόση προσαυξάνονταν με υπέρογκα ποσά”.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να τεθεί καταληκτική ημερομηνία στη δυνατότητα τμηματικής καταβολής του ΦΠΑ. Επιπλέον με το τροποποιημένο νομοθετικό κείμενο καταργείται η αύξηση του ποσοστού με βάση το οποίο σχηματίζεται το ποσό πρόβλεψης για απόσβεση των επισφαλών απαιτήσεων που εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα και επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς.
Τέλος, αυξάνεται στα 150.000 ευρώ από τα 30.000 ευρώ το όριο μέχρι του οποίου δεν ενεργοποιείται η προσωποκράτηση έναντι οφειλετών. Επιπλέον, αυξάνεται στα 5.000 ευρώ από τα 2.000 ευρώ το όριο αποποινικοποίησης χρεών από ασφαλιστικές εισφορές.

ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: