Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΑΛ ΑΟΥΛΑΚΙ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ο 23ΧΡΟΝΟΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΟΥΦΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, ο 23χρονος Νιγηριανός που αποπειράθηκε να ανατινάξει αμερικανικό αεροσκάφος στις 25 Δεκεμβρίου, είχε συναντήσει κατά την παραμονή του στην Υεμένη τον ριζοσπάστη ιμάμη Ανουάρ αλ-Αουλακί, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος για την Άμυνα
και την Ασφάλεια Ρασίντ αλ Αλίμι.

"Ο Νιγηριανός κρυβόταν στην περιοχή Ουάντι Ραφάντ (της ανατολικής επαρχίας Σάμπουα) και συνάντησε τον Αουλακί", δήλωσε ο Αλίμι σε συνέντευξη Τύπου στη Σαναά.

Σύμφωνα με τον υεμενίτη αξιωματούχο, ο Αμπντουλμουταλάμπ συνάντησε επίσης στην επαρχία Σάμπουα τον Μοχαμάντ Ουμίρ, έναν από τους διοικητές της Αλ Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου εναντίον θέσης του τρομοκρατικού δικτύου στην Υεμένη.
Ο Νιγηριανός είχε διαμείνει από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο στην Υεμένη, από την οποία αναχώρησε λίγο πριν από την απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους η οποία θα πραγματοποιείτο κατά την προσγείωσή του στο Ντιτρόιτ.
Ωστόσο οι αρχές της Υεμένης είχαν χάσει τα ίχνη του επί δυόμισι μήνες, πριν ο Αμπντουλμουταλάμπ εμφανιστεί στο αεροδρόμιο της Σαναά στις 7 Δεκεμβρίου, δήλωσε χθες, Τετάρτη υεμενίτης αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Αλίμι, "δεν αποκλείεται ο Νιγηριανός να μετέβη επίσης στις επαρχίες Χαντραμούτ και Μαρίμπ" της Υεμένης οι οποίες μαζί με τη Σάμπουα θεωρούνται προπύργια της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο.
"Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα εκρηκτικά (που είχε κρύψει στα εσώρουχά του) προέρχονταν από τη Νιγηρία και όχι από την Υεμένη", δήλωσε ο Αλίμι.
Αργά χθες στις ΗΠΑ απαγγέλθηκαν έξι κατηγορίες σε βάρος του Αμπντουλμουταλάμπ, κυρίως για "απόπειρα ανθρωποκτονίας" και "απόπειρα χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής".
Κάθε κατηγορία επισύρει ποινή κάθειρξης 20 έως 30 ετών αλλά όχι θανατική ποινή, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κατηγορία της απόπειρας χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο Αουλακί, ένας νεαρής ηλικίας υεμενίτης ιερωμένος που γεννήθηκε στις ΗΠΑ, φέρεται να έχει σχέση με το μακελειό στη στρατιωτική βάση του Φορτ Χουντ στο Τέξας, με 13 νεκρούς και 42 τραυματίες το Νοέμβριο. Ο ιμάμης φέρεται επίσης να εμπλέκεται στην απόπειρα ανατίναξης της πτήσης 253 των αερογραμμών Delta/Northwest τα Χριστούγεννα, δήλωσε χθες, Κυριακή ο σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα τρομοκρατίας Τζον Μπρέναν.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: